Заступниця голови РОДА закликала брати приклад з Острога

18 Вересня 2018, 16:20
Культурний барбакан 3599
Культурний барбакан

Брати приклад із ініціативних громад Гощі та Острога закликає керівників місцевих рад заступниця голови РОДА Світлана Богатирчук-Кривко. Культурні проекти цих міст («Набережна побачень» у Гощі та «Культурний барбакан» в Острозі) визнали одними з кращих під час конкурсів грантів, котрі запровадили в міністерствах України.

Острозький проект «Культурний Барбакан» переміг у конкурсі «Малі міста – великі враження» від Міністерства культури. Проект отримав півмільйона гривень від держави, ініціативу активних острожан також підтримали й з обласного та міського бюджетів – більше 200 тисяч.

«Культурний барбакан» – друге життя Татарської вежі. ФОТОХРОНІКА

 

В Острозі урочисто відкрили «Культурний барбакан»

У Гощі громада розробила бізнес-проект «Набережна побачень» і на його реалізацію отримала 100 тис. грн. Призовий фонд громада витратить на встановлення уздовж річки Горинь кованих лавок і ліхтарів, дерев’яних альтанок, вказівників із локаціями маршруту. У громаді переконані, що «Набережна побачень» стане більш привабливою для туристів.

«На прикладі цих громад ми бачимо, яким чином можна популяризувати свою спадщину, цілеспрямовано використовувати кошти на відновлення пам’яток і тим самим підвищувати потенціал свого населеного пункту. Тому сьогодні важливо, щоб в органах влади працювали проектні менеджери, тобто такі люди, які вміють залучати гроші бюджетів будь-яких рівнів. Функція таких стратегічних відділів – знайти грант, прописати усі умови та виграти його. Це зовсім інший погляд на залучення коштів, інша філософія. Разом з тим, сьогодні потрібно змінювати підхід і до проведення заходів, робити їх такими, щоб зацікавити якомога більшу кількість людей. Виходити на всеукраїнський та міжнародний рівні», – відзначає Світлана Богатирчук-Кривко.

Ці перемоги згуртували не тільки місцеве населення, а й жителів усієї області та стали початком нової віхи розвитку туризму на Рівненщині.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024