Коли і як острозькі породіллі отримуватимуть «пакунки малюка»

15 Вересня 2018, 14:31
4012

Від 1 вересня породіллі Острога, як і України загалом, мали б отримувати так звані «пакунки малюка» або «бейбі бокси». Наприкінці серпня про це повідомляв департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Ішлося про те, що «Пакунок малюка» будуть видавати породіллям у пологовому будинку під час виписки.

Пакунок малюка: безкоштовно видаватимуть 25 речей для новонароджених

Однак, як свідчить практика, наразі цих наборів у пологових будинках немає. Представники влади пояснюють, що затримка виникла через оформлення всіх документів, але обіцяють, що вже в середині вересня пакунки будуть видавати, а їх перша партія (30 тис. штук) уже закуплена

«Кожна мама, яка буде виписуватися з пологового будинку з 1 вересня, отримує бланк заяви, яку має заповнити для отримання «пакета малюка», – пояснила Замковій горі» Інна Мороз, завідувачка акушерсько-гінекологічного відділення Острозької ЦРЛ. – Далі заяву, у якій зазначені ім’я мами та її фактична адреса, передають до міського або районного структурного підрозділу з питань соціального захисту населення».

Згідно з постановою міністерства пакунки мають доправляти додому батьків новонародженої дитини впродовж 30 днів.

 

Довідково:

Пакунок малюка – безповоротна адресна соціальна допомога, яку видаватимуть по одному набору на кожну дитину, а отримати його зможуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024