На Острожчині відбудуться масштабні протирадіаційні тренування

14 Вересня 2018, 10:07
Фото ілюстративне 3893
Фото ілюстративне

Відповідно до Плану цивільного захисту на 2018 р. на Острожчині відбудеться тренування органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Рівненської області щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації (радіаційної аварії) на Хмельницькій АЕС.

Протирадіаційні тренування проведуть у середу, 26 вересня. До них залучать органи управління та цивільного захисту населення, а саме підрозділи Гощанського, Дубенського, Млинівського та Рівненського районів, а також міст Острога та Дубна.

Під час навчань в першу чергу будуть відпрацьовувати заходи з оповіщення населення та евакуації людей. Також перевірятимуть порядок укриття для населення, контролюватимуть хід розгортання пунктів евакуації та постів регулювання руху. Місцеве населення теж залучать до спеціальних навчань.

Як повідомив Анатолій Каус, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та мобілізаційної роботи виконкому Острозької міської ради, під час проведення тренування передбачено практичне відпрацювання заходів із залученням місцевого населення. Ідеться про оповіщення керівного складу й органів управління цивільного захисту, населення в зоні спостереження Хмельницької АЕС; приведення у готовність і практичну роботу комісій із питань евакуації Острозького району й міста Острога щодо організації заходів із евакуації населення.

Також під час протирадіаційних навчань відпрацюють розгортання й організація роботи збірного пункту евакуації ЗПЕ No 4 м. Острог та ЗПЕ Межиріцької сільської ради Острозького району; укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту в Острозькому районі та Острозі (на прикладі ПРУ No 66624 та в с. Межиріч); організацію проведення евакуації населення з Острога на прикладі збірного пункту евакуації (ДПТНЗ «Острозьке вище професійне училище») та ін.

Мешканцям міста та району під час проведення тренувань необхідно бути спокійними й діяти відповідно до планів на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024