Невакцинованих дітей не впускатимуть у школи та дитячі садки

13 Вересня 2018, 17:42
Вакцинація дітей 2682
Вакцинація дітей

Міністерство освіти та науки спільно з МОЗ видало указ, у якому йдеться, що невакцинованих дітей не впускатимуть на заняття у школи та дитячі садки.

Відповідний документ від 6 вересня 2018 року з підписами Уляни Супрун та Лілії Гриневич був розісланий головам обласних та Київської міської державної адміністрації.

У документі йдеться про «напружену епідемічну ситуацію» з інфекційними хворобами, яку спостерігають в Україні впродовж останніх 5 років. У МОЗ нагадали, що зараз в Україні є спалах кору і від початку року зафіксовано майже 30 тисяч випадків захворювання, 13 із яких закінчились летально.

«Захворюваність на кір, краснуху, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію набуває загрозливого характеру, про що свідчить чергування періодів підйому і спаду захворюваності. Враховуючи, що ризик масового поширення зазначених інфекцій особливо збільшується з початком навчального року просимо вжити заходів щодо забезпечення рекомендованого Всесвітньою організацією охорони здоров'я обсягу охоплення профілактичними щепленнями або недопущення невакцинованих (за відсутності протипоказань) дітей у заклади освіти», – ідеться в документі.

У відомствах нагадують, що ця вимога передбачена статею 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

«Відповідно до цієї статті, дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється», – констатують у МОЗ та Міносвіти.

У документі також нагадують, діти якого дошкільного та шкільного віку повинні проходити вакцинацію та ревакцинацію. Міністерство охорони здоров'я, в свою чергу, запевнило, що "на сьогодні в Україні достатня кількість ефективних, якісних та безпечних вакцин", щоб усі вікові групи дітей, які цього потребують, були вакциновані.

Читайте також:

Вакцинація для дітей: у МОЗ змінили календар щеплень

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024