У мешканця району на вулиці Острога виявили гранату

11 Вересня 2018, 13:09
3703

У понеділок, 10 вересня, у межах операції «Зброя та вибухівка» інспектори Острозького відділення поліції під час огляду мешканця села Слобідка виявили гранату.

Боєприпас «РГД-5» із запалом знайшли під час перебування чоловіка на вулиці Городище Острога.

За минулу добу зброю та вибухівку також знайшли на Здолбунівщині та Сарненщині.

За усіма фактами розпочаті досудові розслідування за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. Усе вилучене слідчі направили на експертизу.

Мешканців Острожчини закликають здати зброю та уникнути покарання

Поліцейські вкотре нагадують, що особи, які незаконно зберігають зброю, боєприпаси та вибухові речовини, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вони їх добровільно видадуть. Крім того, власники незаконних мисливських рушниць, газової чи холодної зброї можуть зареєструвати цю зброю на себе, оформивши документи на неї в дозвільній системі найближчого відділення.

Санкція частини 1 статті 263 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024