На Острожчині закрили два відділення «Укрпошти»

11 Вересня 2018, 10:37
6445

У регіоні упродовж другого півріччя 2018 року вже перестало функціювати два відділення «Укрпошти». Ще в липні відділення не стало в селі Тесів Острозького району, а від початку вересня закрите відділення зв’язку Острог-1, що на Новому місті.

Як повідомили в офіційному листі від Рівненської дирекції «Укрпошти»:

«…Витрати на утримання відділень поштового зв’язку Острог-1 та Тесів із кожним роком постійно зростають, що не можна сказати про обсяги спожитих послуг населенням та підприємствами, що знаходяться в зоні обслуговування цих відділень поштового зв’язку . Варто зазначити, що протягом останніх років для цих відділень характерна стійка тенденція до падіння обсягів наданих послуг, що призводить до недоотримання прибутку товариством, внаслідок збиткової їх роботи».

З 1 вересня населення Тесова будуть обслуговувати у відділенні поштового зв’язку с. Сіянці, а жителі з Нового міста Острога змушені будуть добиратися до центрального відділення «Укрпошти».

У Рівненській дирекції «Укрпошти» також наголошують, що більшість послуг, як-от, доставку кореспонденцію та рахунків за спожиті послуги, передплату, виплату пенсій і соціальних допомог надають листоноші на так званих доставних дільницях, тобто безпосередньо вдома.

Важко віриться в те, що одна листоноша зможе замінити роботу відділення, особливо коли їй доведеться їздити на початку дня по кореспонденцію в сусіднє село. На мою думку, люди в Тесові позбавлені можливості в своєму селі сплатити кошти за електроенергію, передплатити газету чи отримати інші послуги. Для цього їм треба буде добиратися до Сіянців, Острога чи Гощі. Приблизно на 2 кілометри збільшиться шлях тих острожан, які живуть на Новому місті, щоб добратися до центрального відділення «Укрпошти» чи Ощадбанку. Звісно, для молоді й людей середнього віку це не проблема, а ось старшим буде важкувато, – уважає головний редактор Острозької міської газети «Замкова гора» Іван Глушман.

А як думаєте ви, дорогі читачі?

 

Читайте також:

«Укрпошта» на 40% підвищила тарифи на доставку листів

Коментарі
11 Вересня 2018, 14:46
Звісно, це все шлях до поступового зникнення друкованих видань, їх витіснення інтернет-ресурсами. До кінця року ще закриють кілька, наступного ще... А далі Укрпошта стане банкрутом.
12 Вересня 2018, 03:38
Прикро що немає грошей на утримання пошти. скоро закриють " Замкову гору" на яку теж немає коштів. Школа на Новому місті також комусь заважає. Зате є гроші на премії меру та його свиті
12 Вересня 2018, 11:43
От в Мукачеві на першому відділенні завжди або черги,часто не працюють то в них ревізія,то прийом пошти....техніка застаріла....ціни на доставку посилки майже такі як і на Новій Пошті (10-15грн різниця),ще й за за смс повідомлення та пакет (при відправленні посилки)з логотипом потрібно платити....<br/>Сервісу немає,але ціни зашкалюють
13 Вересня 2018, 00:09
Пошти закривають, садочки, школи закривають....церкви жодної не закрили, жодного мера не змінили....житипоновому
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024