В Острозькій академії відбувся марафон грамотності

09 Вересня 2018, 14:28
3242

До Міжнародного дня грамотності в Національному університеті «Острозька академія» провели «Марафон грамотності».

Захід, організатором якого була кафедра української мови і літератури, відбувся у п’ятницю, 7 вересня. Участь у «Марафоні грамотності» взяли студенти першого курсу гуманітарного факультету й факультету політико-інформаційного менеджменту – загалом понад 100 осіб.


 

З вітальним словом до присутніх звернувся в.о. завідувача кафедри української мови і літератури Віталій Максимчук. Він наголосив, що грамотність – поняття дуже містке, це не тільки вміння читати й писати, а здатність правильно вирішити будь-які життєві негаразди.

Після оголошення правил марафону студенти взялися до виконання завдань. Командам, яких було 30 (у кожній по 3–4 особи), роздали завдання. Вони мали опрацювати тексти легенд Острога («Віртуозний музикант», «Вічні скарбошукачі», «Криниця з цілющою водою») та виконати низку граматичних  завдань.


 

Згідно зі задумом організаторів марафон містив 43 завдання, що відповідало протяжності легкоатлетичного забігу – 42 км 195 м. Під час перевірки кожну помилку рахували як мінус один кілометр від «дистанції».

Інтелектуальний марафон у НаУОА відбувся вже вдруге. Його головна мета – згуртувати першокурсників університету, навчити їх працювати  в команді, сформувати вміння ухвалювати колективні рішення. Крім того, захід дав змогу оцінити загальний рівень мовної грамотності першокурсників.

 Оскільки більшість учасників марафону приїхала до вишу з різних регіонів України, ми намагалися ознайомити їх із деякими легендами міста, зацікавити історією Острога, який стане для них домівкою на наступні декілька років, – розповів Віталій Максимчук.

Увесь «забіг» не подолав ніхто. Найкращою виявилася команда «Грамотники», яка «пробігла» 32 км 195 м. Друге місце розділили між собою «Корифеї», «Баранівка», «Малинка» та «Миска гречки», а третю сходинку посіли «Жіноче царство», «Без логіки», «Гноми» та «ТОН».




 

Коментарі
10 Вересня 2018, 20:41
Вибачте,як мінімум,один студент від факультету Міжнародних відносин був присутній,і він навіть потрапив в кадр фотооб'єктиву і пише вам зараз цей коментар) ;-)<br/>&quot;Корифеї&quot; рулять!)
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024