Яким був першовересневий дзвінок у школах Острога

04 Вересня 2018, 12:25
6936

Сьогодні всі учні Острога, як і України загалом, уже за шкільними партами. Їх на уроки покликав святковий вересневий дзвінок.

У понеділок, 3 вересня, для всіх школярів і міста й більше 100 першокласників продзвенів Перший дзвоник.

Найбільш тривожним і радісним водночас видався святковий ранок для тих дітей, хто вперше переступав шкільний поріг. В Острозькій ЗОШ І–ІІІ ступенів №1 їх аж 72, у НВК «Острозька школа І–ІІІ ступенів-гімназія» 58.

Першокласники ЗОШ №1
Першокласники ЗОШ №1

 

У закладах міста урочистості були схожими – причепурені подвір’я, школярі з квітами, музика, жвавий галас і сміх. З першими акордами урочистої мелодії шум стих і до учнівської родини долучитися запросили першокласників. Їх теплими оплесками зустріли інші школярі, педагоги, батьки.

У третій школі пролунав перший дзвінок

Традиційно з вітальним словом до присутніх зверталися директори ЗНЗ.

Школа радо відкриває двері й учням, і вчителям. Новий навчальний рік знаменує собою нові досягнення, нові знайомства, нові успіхи. Сьогодні наші дорогі одинадцятикласники вийшли на фінішну пряму. Дорогі діти, фініш – це завжди ривок, який покаже всі ваші попередні досягнення, здібності, напрацювання. Успіху вам!

Сьогодні ми приймаємо до школи найменших дітей. Вам випала велика честь першими йти в Нову українську школу. Нехай ваша дорога в шкільному житті буде захопливою та легкою, – привітала учнів Руслана Лазарчук, директорка Острозької ЗОШ №1.

Вітає Русла Лазарчук
Вітає Русла Лазарчук

 

Зі своїми вітаннями до присутніх звернулися наймолодші учасники дійства. У віршиках вони говорили про бажання вчитися, висловлювали сподівання знайти нових друзів, влитися в шкільну родину.

Вітаючи першокласників, цьогорічні випускники ЗОШ №1 не тільки побажали всіляких гараздів, а й вручили символічні подарунки – глиняні горщики з рослинними композиціями, які символізують здоров’я, мудрість, добро.

2
Вітання від одинадцятикласниць
Вітання від одинадцятикласниць

Символічні подарунки
Символічні подарунки

 

Після урочистого першого дзвінка святкову лінійку першими покинули учні першого класу, потім інші початківці, а згодом і всі школярі поспішили на уроки.

1
Першокласники ЗОШ №1
Першокласники ЗОШ №1

Лунає перший дзвінок
Лунає перший дзвінок

 

У НВК «Острозька школа І–ІІІ ступенів-гімназія» після того, як на урочистості ввійшли першокласники зі своїми вчителями, гімназисти під звуки гімну підняли державний прапор України. Також присутні пригадали своїх славних випускників, зокрема школярі поклали квіти до меморіальної дошки Владислава Рильського, який загинув у зоні АТО (нині ООС).

1
Святкова лінійка в НВК «Острозька ЗОШ І-ІІІ ступенів - гімназія»
Святкова лінійка в НВК «Острозька ЗОШ І-ІІІ ступенів - гімназія»

 

Вітаючи учнів і гостей свята, Алла Параниця, директорка гімназії, наголосила, що цей рік особливий, адже розпочинається навчання в Новій українській школі. Вона розповіла про те, наскільки вдосконалили освітній простір за час канікул, поділилася планами на майбутнє.

Алла Параниця
Алла Параниця

1
Маленькі гімназисти
Маленькі гімназисти

 

Наказ про затвердження кількісного складу учнів у класах зачитала Світлана Франчук.

Перший шкільний дзвінок у гімназії подали одинадцятикласник Дем’ян Вашук та першокласниця Анна Музичук.

1
Першокласники Острозької гімназії
Першокласники Острозької гімназії

Перший дзвінок для гімназистів
Перший дзвінок для гімназистів

 

Також першокласники відпустили в небо кульки, як символ мрій і майбутніх досягнень.

Зі святковим настроєм на урок
Зі святковим настроєм на урок


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024