Через судовий позов відклали вимкнення аналогового телебачення

02 Вересня 2018, 10:45
914

1 вересня мало відбутися вимкнення аналового телебачення в Україні. Однак, з цим вирішили не поспішати. Це ТСН підтвердили у Концерні РРТ.
Причина – судовий позов. Кажуть, отримали на руки рішення Сарненського районного суду Рівненської області. Одна із жительок міста вимагає у держави забезпечити право на отримання інформації через аналогове телебачення. 
Вона стверджує, що Україна не забезпечила належне покриття цифровим ТБ, не забезпечила соціально незахищених тюнерами. Як результат - частина українців може залишитися без сигналу взагалі. А це - порушення закону "Про інформацію" та Конституції.
У концерні кажуть, хоч і готувалися до відімкнення, втім виконуватимуть судове рішення. Адже воно є пріоритетним. Про ситуацію, вже повідомили Національну раду та Держспецзв'язок.
Утім деякі із областей уже встигли переконатися, що таке бути без українського телебачення. На Миколаївщині у кількох населених пунктах зникли і аналогові, і навіть цифрові канали. І така ситуація може повторитися і в інших містах.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39