Острозький ресторан увійшов у Європейську мережу кулінарної спадщини

28 Серпня 2018, 14:58
9420

Упродовж уже майже 10 років заклади громадського харчування Рівненщини входять до Європейської мережі кулінарної спадщини. Шлях до неї регіон відкрив за сприяння Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща ще 2009 року. 

Започаткована у Швеції, Європейська мережа регіональної кулінарної спадщини об’єднує понад триста підприємств та організацій із 30 регіонів Європи. Основна мета мережі  – відродження національних страв і рецептів, використання натуральної сировини, вирощеної в області, підвищення якості продуктів харчування.

З Рівненщини до мережі входить 15 закладів. Це не лише ресторани, але й сільські крамниці, фермерства, м’ясопереробні організації. Острог представляє ресторанно-торгівельний комплекс «Рікос»

Ресторанний комплекс «Рікос» розташований в стародавньому, мальовничому, історичному, тисячолітньому місті Острог, у якому була збудована перша друкарня. Неподалік ресторанного комплексу розміщений музей державного історико-культурного заповідника «Вежа мурована», фондосховища із постійно діючою нумізматичною виставкою (музей нумізматики). 
Ресторанний комплекс побудований в стародавньому стилі з елементами історичного Острога.
Ресторан, із історичними традиціями та легкою, душевною музикою скрипаля радий бачити гостей та запропонувати різноманітні вишукані страви за давніми кулінарними рецептами та рецептами історичних князів Острозьких, – ідеться про місто в на сайті Мережі.

Ресторан із Острога, як і решта членів мережі, зобов’язаний забезпечувати асортимент традиційних для Рівненщини страв, мати наліпки, логотип, буклети Мережі. Не лише кухарі, але й офіціанти повинні знати технологію приготування страв та бути готовими розказати їх гостям в світлі традицій і смаків регіону, доповнюючи місцевими легендами та переказами.

Охочі завітати в заклад харчування можуть скуштувати такі оригінальні страви як салат «Княжий», кораблики картопляні по-острозьки, голубці князів Острозьких, а також кілька різновидів юшки, вареники, пампушки, тощо.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024