Ігри з вогнем закінчилися трагічно: відомі подробиці пожежі в Оженині

28 Серпня 2018, 08:17
6496

Інформація про пожежу на Острожчині, яка забрала життя двох маленьких дітей, сколихнула Україну. Жителі Оженина, які знають сім’ю, не можуть оговтатися від страшних подій.

А причина трагедії – дитячі ігри з вогнем.

 

Оженин: у пожежі загинуло двоє дітей

Семирічний Борис і шестирічна Діана того вечора залишилися під наглядом бабусі, яка на кілька хвилин відлучилася, щоб порозмовляти по телефону. У той час діти залишалися на подвір’ї та, бавлячись, підпалили солому в господарчій будівлі. Через значний тоннаж (3 тонни) соломи та спекотну погоду того дня полум’я дуже швидко охопило будівлю.

Очевидно, діти, бавлячись зі сірниками чи запальничкою, підпалили солому, яка знаходилася в господарчій будівлі. Діти злякалися, та забігли всередину замість того, щоб звідти піти, – каже Дмитро Мельник, керівник прес-служби ГУ ДСНС в Рівненській області

Ще до приїзду рятувальників, які після повідомлення (надійшло о 19:23) прибули на місце за 14 хвилин, дах і перекриття на хліві від сильного полум’я завалилися.

Загорання було надзвичайно великим. Дітей врятувати було нереально, – додав для Телеканалу UA: Рівне пан Дмитро.

До слова, про родину в селі відгукуються добре. І сусіди, і вчителі місцевої школи кажуть, що діти загалом були доглянуті, батьки піклувалися про них як слід. На цьому ж наголошує і сільська голова Оженина Алла Дика.

Поліція за фактом події відкрила два кримінальні провадження: навмисне вбивство та недотримання техніки пожежної безпеки.

Провели дітей усім селом.

Оженинці додають, що до останнього не вірили, у те, що трапилося. Сподівалися, що діти злякалися й утекли з обійстя.

Нехай маленькі ангелята спочивають у Бозі, а рідним Господь дає силу пережити це горе.

Район.Острог висловлює співчуття у непоправній утраті.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024