На Острожчині невдовзі з’явиться перша ОТГ

25 Серпня 2018, 11:29
3172

В Острозькому району невдовзі може з’явитися перша ОТГ – бажання об’єднатися мають Мощаницька та Вельбівненська сільські ради.

21 серпня вони вже направили в Рівненську облдержадміністрацію схвалені проекти рішень про добровільне об'єднання територіальних громад. Громади планують об’єднатися в Мощаницьку сільську ОТГ.

Однак процес створення цієї ОТГ доволі складний. На цьому наголошує Михайло Шелеп, радник Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

«Процес об’єднання розпочався у березні цього року, коли Мощаницький сільський голова Олександр Чубик видав розпорядження та запросив до об'єднання з Мощаницею шість сусідніх громад Острозького району. Згоду на формування ОТГ дали лише три з них: Вельбівне, Почапки та Тесів. Проте Тесівська громада не має спільної межі із Мощаницькою, а тому вони не можуть об'єднуватись. Тож наприкінці червня була утворена спільна робоча група з представників трьох сільрад. Однак на етапі других громадських обговорень Почапківська сільська рада різко змінила свою позицію і передумала об'єднуватись із Мощаницею. Тому в ОДА для отримання висновків був направлений новий проект рішення згідно якого ОТГ має утворитися з двох суб'єктів: Мощаницької та Вельбівненської громад. Така об'єднана громада матиме приблизно 3,9 тис. населення. Експерти ЦРМС постійно консультують учасників процесу», – каже пан Михайло.

Нагадаємо: наразі в Острозькому районі немає жодної ОТГ.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39