Острог: відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

23 Серпня 2018, 15:04
3841

В Острозі на Майдані Свободи відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України.

На святковий захід очільники міста, району, працівники закладів освіти та небайдужі острожани завітали в четвер, 23 серпня.

Насамеперд із вітальним словом до присутніх звернулася викладачка Острозької дитячої школи мистецтв Оксана Скороход, яка наголосила, що національний прапор, особливо сьогодні, у час неоголошеної російсько-української війни, – символ свободи й волі, віри та сили українського народу.

Урочиста церемонія розпочалася з підняття Державного Прапора України, право винести який мали вихованці комунального закладу «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» Рівненської обласної ради. Підняли на флагшток стяг міський голова Олександр Шикер та голова Острозької РДА Богдан Турович. Усі присутні спільно виконали Гімн України.

Курсанти несуть прапор
Курсанти несуть прапор

Олександр Шикер і Богдан Турович піднімають Державний Прапор
Олександр Шикер і Богдан Турович піднімають Державний Прапор

 

Державний Прапор, Гімн, рідна мова – це ті державні символи, з поваги до яких формується любов до України. Я бажаю, щоб Україна пройшла такий шлях, як кольори на цьому прапорі: під блакитним мирним небом і золотими ланами пшениці, – сказав у вітальному слові Богдан Турович.

Урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України
Урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України

 

Сьогодні ми зібралися на цій площі вшанувати наш Державний Прапор. Завдяки синам і дочкам України, які сьогодні боронять наш Схід, він розвівається, – зауважив, вітаючи острожан, Олександр Шикер.

За щорічною традицією, у День Державного прапора юні містяни та жителі району під час урочистостей отримали паспорти. Свій перший дорослий документ із рук Олександра Федоровича та Богдана Михайловича одержали острожанки Юлія Мосніцька, Олександра Дем’янчук, мешканці сіл Юлія Ємільянова з Краєва, Єлизавета Ільїн із Черняхова, Богдан Андрушак з Оженина.

О.Шикер вручає паспорти
О.Шикер вручає паспорти

1
Б. Турович вручає паспорти
Б. Турович вручає паспорти

 

На центральній площі міста неодноразову звучали згадки про тих, хто зараз бере участь в операції об’єднаних сил (ООС, колишня АТО). Саме тому присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та помолилися за воїнів.

Завершився захід покладанням квітів до пам’ятних дошок Владиславу Рильському, В’ячеславу Чорноволу та пам’ятника Тарасу Шевченкові.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024