Відбулася толока біля «Культурного барбакану»

23 Серпня 2018, 10:29
4340

Небайдужі острожани, депутати і представники міської влади провели толоку з благоустрою території Татарської вежі, де невдовзі функціюватиме проект «Культурний барбакан».

Усі охочі зібралися для спільної роботи по обіді в середу, 22 серпня. На толоку прийшли як окремі острожани, так і цілі сім’ї. З-поміж активних учасників толоки були директор Державного історико-культурний заповідника Острога Сергій Кибкало, начальниця відділу культури і туризму  виконкому Острозької міської ради Ольга Лозюк та головний спеціаліст відділу Світлана Климчук, керівниця Туристично-інформаційного центру Острога Анастасія Драчук,  депутати Григорій Аршинов і Володимир Зеленчук.

Присутні очистили прилеглу територію від гілок та встановили паркан для розмежування приватної ділянки та простору барбакану. Також розрівняли землю навколо вежі. Невдовзі туди завезуть ґрунт і засіють траву.

Прибирали територію навколо Татарської вежі

Толока допомогла мені, та напевно, іншим організаторам не піддатися емоційному вигоранню, бо коли багато працюєш над одним проектом, безрезультатно стукаючи у всі двері, моментами стає дуже сумно, енергія розпорошується на дрібні проблеми, а загальна картина втрачається. Сьогодні я зрозуміла, що все це не дарма, мешканцям потрібний цей простір, а нам потрібно його завершити за будь-яку ціну. Сподіваюся, до вихідних привезуть чорнозем і з понеділка ми посіємо газон, адже час не чекає, а траві потрібно ще зійти, – поділилася враженнями від толоки Анастасія Драчук, керівниця Туристично-інформаційного центру Острога.

Прибирання території
Прибирання території

Участь у толоці беруть навіть маленькі остроржани
Участь у толоці беруть навіть маленькі остроржани

 

Ми з донькою долучилися до толоки, бо завжди потрібні вільні руки. Адже ідею реалізують силами звичайних людей-волонтерів та просто небайдужих. Для нас це нагода попрацювати руками, упорядкувати територію, одним словом – допомогти втілити задумане. Для нас не байдуже, що відбувається навколо нас!

А ще на толоці є можливість подихати свіжим повітрям (посміхається. – ред.). Не зважаючи на пил, ми отримали величезне задоволення, адже виконана робота милує око. Нам із донькою було весело і добре. Толока дуже згуртовує. Чекаємо наступного разу! – розповіла про свою участь у роботі містянка Олена Макарук.

Наразі поблизу Татарської вежі вже майже завершили укладання тротуару, й активно вирішують питання щодо стін барбакану.

Тривають роботи над укладанням тротуару
Тривають роботи над укладанням тротуару

Територію розчистили від каміння та розрівняли грунт
Територію розчистили від каміння та розрівняли грунт

Установлення паркану
Установлення паркану

Оновлений вигляд Татарської вежі
Оновлений вигляд Татарської вежі

Оновлений вигляд Татарської вежі
Оновлений вигляд Татарської вежі

 

Пригадайте, якою була Татарська вежа раніше, з нами:

У мережі з'явились раритетні фото Татарської вежі

Розпочали реалізацію проекту «Культурний барбакан»

Роботи над «Культурним барбаканом» тривають

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39