Острог – одне з найрозкішніших міст області за версією популярного телеканалу

21 Серпня 2018, 11:44
7163

До Дня Незалежності України 24 канал підготував спецпроект про наймальовничіші куточки кожного регіону країни. Одним із найрозкішніших міст Рівненщини журналісти телеканалу назвали Острог.

Одним із найрозкішніших міст Рівненської області є Острог. Це старовинний населений пункт, який ще називають "Волинськими Афінами". Славиться місто не тільки непересічною історією, але й архітектурою. Тут розташована перша у Східній Європі академія, яку заснували ще у 1576 році за часів правління князя Костянтина-Василя Острозького, – ідеться на сайті каналу.

В Острозі 24 канал радить відвідати Острозький замок, оглянути Муровану вежу, завітати до краєзнавчого музею. Також наголошують, що в місті збереглися  Кругла, Луцька і Татарська вежі, Богоявленська церква та Свято-Троїцький Межиріцький монастир-фортеця.

Крім того, радячи туристичний маршрут, не оминули увагою Острозьку академію. Зазначено, що будівля Острозької академії до нині не збереглась, як і книгодрукарня. На їхньому місці зараз утворився парк. Однак навчальний корпус академії обладнали в стінах монастиря капуцинів, що теж вражає. 


 Крім принад Острога, відвідувачам Рівненщині радять оглянути Тунель кохання у Клевані, Тараканівський форт, Базальтові стовпи, Біле озеро, Соколині гори та ін.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024