Лісівники Острожчини висаджують дерева влітку

16 Серпня 2018, 14:32
3102

Лісівники ДП «Острозький лісгосп» вивчають сучасний досвід ведення лісового господарства.

У межах засвоєння новітньої методики ведення лісового господарства лісівники регіону наприкінці липня висадили понад 2 тис. саджанців європейської модрини. Під час висаджування використано саджанці зі закритою кореневою системою, вирощені у спеціальному торфовому горщечку, брикеті чи паперовій чашечці.

Такі саджанці вирощують на базисному розпліднику Верхівського лісництва. Систему вирощування започаткували торік, а на сьогодні в розпліднику нараховують понад 30 тис. саджанців.

Вивчаючи європейський досвід ведення лісового господарства, лісівники Острозького лісгоспу шукають шляхи, як продовжити терміни посадки лісових культур, тому й вирішили садити саджанці з закритою кореневою системою. Адже в умовах, коли саджанець знаходиться у торфовому горщечку, брикеті чи паперовій чашечці його коренева система не пошкоджується і має час для адаптації в новому середовищі, повідомляють на сайті Державного агентства лісових ресурсів.

Під час висаджування лісівники користувалися спеціальними мечами
Під час висаджування лісівники користувалися спеціальними мечами

 

Наступну ділянку планують засадити наприкінці серпня. Фахівці підприємства матимуть можливість порівняти результати й оцінити приживлюваність лісових культур у різні періоди, щоб у майбутньому лісівники не залежали від стислих весняних термінів посадки лісу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39