Діти зі Стадників відпочивали в християнському таборі

11 Серпня 2018, 14:00
7861

У селі Стадники відбувся християнський табір для дітей «Країна радості», організований Церквою християн віри євангельської (п’ятдесятників).

Упродовж п’яти днів діти села вивчали Слово Боже, опановували рукоділля, театральне мистецтво та багато спілкувалися. Табір об’єднав дітей із родин усіх конфесій. Щоденно туди приходило 150–170 малюків.

Організатори запозичили ідею з Володимиреччини, адже звідти торік до Стадників приїздив схожий табір, який дуже сподобався і дітям, і дорослим.

До підготовки табірного дозвілля підійшли дуже ретельно: головні організатори продумували сценарій та план занять майже півроку. Ініціаторами були Олена Хомін і Катерина Тарасова. Загалом же команда організаторів складалася з 30 осіб.

3
Табірна команда
Табірна команда

1

 

Табір охопив юних жителів Стадників від дошкільників до підлітків. Заняття для дітей проводили в кількох вікових групах: 4-6 років, 6-10 років, 10-14 років. Опікувалася відвідувачами табору група з умовною назвою «Наставники». Заняття дітей, які відвідували табір проводили Марта Луцюк, Олеся Лопавчук, Віталій Шостак, Олег Тарасов, Світлана Герасимчук, Георгій Хомін, Жанна Хомін, Зоряна Тарасова, Василь Прудиус, Богдана Форманюк.

Заняття відбувалися в спеціально облаштованому наметовому містечку. Розпочинався день об 11:00 зі зарядки. Згодом у дітей були біблійні години, де всі разом ознайомлювалися з ключовими біблійними істинамии, вивчали основи духовно-морального життя людини. Під час табору діяли фізкультурний, театральний, творчий і рукодільний гуртки, під час занять на яких малята візуалізували те, що вивчили на біблійних уроках. Результатом цих занять стали численні театральні постановки, виставки дитячих виробів.

3
Ранкова зарядка в таборі
Ранкова зарядка в таборі

Заняття з рукоділля
Заняття з рукоділля

На сцені куратори Катерина Тарасова та Олена Хоміна
На сцені куратори Катерина Тарасова та Олена Хоміна

Час для ndjhxjcnsта спілкування
Час для ndjhxjcnsта спілкування

 

Після обіду для дітей зазвичай проводили загальнотабірну гру, як-от, квест із пошуку біблійних скарбів. Так в ігровій формі малята здобували нові знання. З найбільш приємних занять під час табірного дня можна назвати гру-сюрприз «Торба щастя», під час якої всі присутні зі спеціально підготованого мішка витягали різні приємні подарунки – іграшки, фломастери чи олівці, цукерки тощо.

Закінчився табір великим підсумковим концертом, на якому діти, які відвідували табір, продемонстрували набуті знання.

Дитячі усмішки від «Торби щастя»
Дитячі усмішки від «Торби щастя»

Команда табірних театралів
Команда табірних театралів


1
Біблійні театральні постановки
Біблійні театральні постановки

 

Організатори зазначають, що фінансову допомогу в проведенні надавала діаспора зі США, Львова, а також сільський підприємець Ірина Прудиус.

У зв’язку з великим зацікавленням діяльністю табору ініціативна група наставників вирішили проводити в селах району одноденні християнські табори. На сьогодні такі заходи вже провели в Ілляшівці та Кутянці. У планах - відвідати інші села Острожчини

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024