Владика Іларіон у Мощаниці відслужив святкову літургію

08 Серпня 2018, 15:20
5387

Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон очолив божественну літургію в Свято-Троїцькому храмі села Мощаниця Острозького благочиння у престольне свято.

У Мощаниці владику першими зустріли місцеві діти, які привітали архієрея віршами та вручили коровай і квіти. За літургією архієпископу Іларіону співслужив благочинний Острозького благочиння протоієрей Юрій Лукашик, настоятель храму протоієрей Микола Свистак і запрошене духовенство.

Під час Малого входу владика Іларіон, із благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, нагородив протоієрея Миколу Свистака черговою богослужбовою нагородою – правом носіння хреста з прикрасами.

Після Євангельського читання, проповідуючи, владика Іларіон закликав паству мати непохитну віру у Бога, через яку ми будемо мати в Україні й мир, і Єдину Помісну Православну Церкву – те, до чого всі ми зараз прагнемо.

Також владика нагадав вірянам про інший образ Пресвятої Богородиці – мироточиву ікону «Одигітрія-Дорогобузька», яка знаходиться у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Рівне і від якої зцілилося чимало людей. Тому, владика закликав громаду 10 серпня прибути до Рівного, щоб взяти участь у спільному святковому богослужінні з нагоди вшанування цього чудотворного образу, а також із нагоди 1030-річчя Хрещення Руси-України.

«Ми маємо всією дружньою сім’єю подякувати Богу за його благодіяння та попросити миру для країни та утворення у ній Єдиної Помісної Православної Церкви», – підкреслив архієписком Рівненський і Острозький Іларіон.

За богослужінням були виголошені додаткові прохання про створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за Святійшого Патріарха Варфоломія, за Президента України, Верховну Раду та розпочате діло рук їх по об’єднанню Православної Церкви в Україні, а також за воїнів, які захищають нашу батьківщину від нашестя чужинців.

По завершенні літургії відбувся хресний хід навколо храму з читанням Євангелія та окропленням вірних освяченою водою.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024