Співи, танці та частування: як Волосківці святкували День села

06 Серпня 2018, 16:42
6932

У селі Волосківці відбулось «Свято рідного села». Попри спекотну погоду, на урочисту частину зібралось багато гостей, адже подібне свято саме у Волосківцях відбувалося вперше.

Територія місцевої школи у неділю, 5 серпня, перетворилась на патріотично прикрашену та наповнену усмішками локацію. 

Зі сцени глядачів вітали ведучі Микола Мичка та Наталка Прохонюк. 

Крім того, до волосківчан завітали представники органів місцевої влади. Зокрема, заступниця голови Острозької РДА Лариса Іванова. Вона побажала селу процвітання та подарувала картину, яку надалі передали місцевій школі. Присутньою на святі також була головний спеціаліст відділу культури і туризму Острозької РДА  Інна Журик. З вітальним словом виступили голова Мощаницької сільської ради (під порядкуванням якої знаходиться село Волосківці) Олександр Чубик та місцевий підприємець і спонсор дійства Микола Сидор.  

Зі сцени гостей дивували учасники колективів художньої самодіяльності с. Волосківці, с. Бадівка, с. Рожваж, Острозького районного будинку культури: духовий оркестр, ансамблі «Живограй», «Оксамит», Лідія Зуєва, Микола Мичка, Микола Кінах та ін.

По закінченню урочистої частини розпочалась ярмарка. Усі охочі могли поласувати кулішем, шашликами, різними смаколиками та медом. А тим часом місцеві сміливці змагались у силі та витривалості, намагаючись дістати приз на верхідці спеціально встановленого стовпа, та, підіймаючи гирю. 

Завершилося дійство дискотекою під музику від гурту «Хуторок». 

Жителі Волосківець надзвичайно втішені, що нарешті і тут відбулось свято села. Найбільшу подяку за організацію люди висловлювали керівниці місцевого клуба Світлані Цапок. А також голові сільської ради Олександру Чубику - за сприяння, та спонсору Миколі Сидору - за підтримку.

1

2


1




1

1


 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024