«Акція – Комунікація»: в Острозі відбувся перший етап українсько-польської обмінної програми

06 Серпня 2018, 10:00
3321

Уже третій рік поспіль волонтери Музею історії «Острозької академії» беруть участь в українсько-польському обмінному проекті, що реалізовується в рамках програми Європейського Союзу «Erasmus+».

Минулого тижня, з 23 по 27 липня, відбувся перший етап проекту. Молодь із гміни Плужніца, Вомбжезького повіту, Куявсько-Поморського воєводства приїздили до Острога. Для кращої організації роботи кожна група мала своїх лідерів. Відповідно, в українській була Олеся Гощук, а в польській – Мартина Ленар.

Як і попередні роки організовували міжнародний обмін директорка Музею історії НаУОА Анастасія Хеленюк та Юстина Янковська – віце-президент польської громадської організації «Центр інформаційних технологій Е-місія». Кожна програма має на меті інтегрувати українську та польську молодь, розвіяти будь-які стереотипи, познайомити із культурою двох народів, та спільно зробити корисну справу. Для прикладу, минулого літа в рамках програми «Інтеграція в будівництві» було облагородження територію біля Туристично-інформаційного центру Острога.

За умовами теми цьогорічної програми «Акція-комунікація» учасники вивчали польську та українську мови. Результатом спільної роботи стала складена учасниками двомовна абетка історії Острозької академії.

Вивчене учасники програми закріплювали спілкуючись між собою та під час різноманітних зустрічей. Зокрема, в рамках квесту польська група мала зустріч із головою Острозької районної державної адміністрації Богданом Туровичем.

Окрім того, під час виконання завдань та інтеграційних ігор учасники польської групи вивчали історію Острога та дізнавались про особливості української культури. Для української молоді – це був чудовий досвід спілкування з однолітками з іншої країни та вивчення польської мови та культури.

Другий етап програми передбачає поїздку волонтерів музею до Польщі. В Плужніці українці та поляки вивчатимуть особливості створення відеороликів. Впродовж тижня із молоддю працюватиме тренер, який буде вчити знімати якісне відео, робити монтаж та інше.

Фото: Віталій Бондарчук







 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024