Мешканці однієї із вулиць Острога облаштували дитячий майданчик

06 Серпня 2018, 08:35
6562

Тривалий час вагомою проблемою вулиці Юрія Гагаріна (як і багатьох інших вулиць нашого міста) була відсутність дитячого майданчика. Це питання до обговорення мешканці будинку № 4 піднімали неодноразово. Було багато проблем: це і вибір підхожої території, фінансування, згода людей, до яких найближче розташовуватиметься майданчик та ін.

Зрештою, від початку цього літа зусиллями самих мешканців між будинками № 4 та 6 було облаштовано дитячий майданчик. Усі необхідні кошти жителі вул. Ю. Гагаріна зібрали самі. Дехто долучився матеріалами, хтось допомагав встановлювати, фарбувати або ж робив деталі. Наприклад, ємність для піску, що закривається зробив один із мешканців. І сьогодні сусіди долучаються до роботи над майданчиком.

На зустріч ініціативі громади пішла Острозька міська рада та Острозьке комунальне підприємство «Водоканал». Зокрема, КП було надано техніку для розчищення території, а міська рада посприяла виготовленню усіх необхідних документів. Також до створення майданчику долучився депутат міської ради Григорій Аршинов. Він подарував для дітлахів гойдалки та канати. Окрім того, Григорій Йосипович посприяв аби депутати виділили необхідні кошти для укріплення опорної стінки біля будинку № 4, що знаходиться неподалік майданчика. За всебічну допомогу мешканці вулиці Ю. Гагаріна щиро дякують представникам органів місцевої влади.­

3

 

Загалом, майданчик облаштований так, аби діти різного віку могли знайти для себе забаву. Для найменших – пісочниця, гойдалки, саморобний автомобіль із шин, для старших – канати, турніки та інше. Крім того, для батьків облаштували лавку.

«Дітей не можливо забрати ввечері до хати, а це найкращий показник того, що їм подобається бавитись на майданчику. Зараз тут грають діти не лише із нашої, а й з сусідніх вулиць. Батьки спокійні, бо дітвора завжди перед очима і не сидить весь час за комп’ютерами чи телефонами», – зауважила одна із мам.


 

Ще мешканці четвертого будинку розповіли, що планують встановити якісь тематичні альтанки для дітей, поставити тент від сонця та трішки огородити територію, аби малеча не вибігала на дорогу. Головне, що ініціативним острожанам вдалося реалізувати свій задум. Налагодивши співпрацю із державними органами та об’єднавши свої зусилля мешканцям вулиці Ю. Гагаріна вдалося облаштувати дитячий майданчик. Це вкотре підтверджує, що ініціативність та небайдужість громадськості – це ключові запоруки успіху міста.




1

 

Коментарі
06 Серпня 2018, 21:32
А місто для депутата Аршинова подарувало мільйоні договора на будівництво з націнкою в декілька разів! А якість... Фін управління тому доказ... Все в тріщинах...
06 Серпня 2018, 21:36
Треба ремонтувати і будувати так, щоб кожного року робота була)))) другу школу він мабуть все життя ремонтує, кожного року...
08 Серпня 2018, 00:32
Величезні молодці всі хто долучився. Особливо громада тієї вулиці. Ще раз приклад того, що там, де люди хочуть і готові долучатися можна добитись в розумних межах всього.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024