В Острозі з 1 вересня відключать аналогове телебачення

11 Серпня 2018, 10:27
1462

З 1 вересня 2018 року в Острозі та на всій території України буде припинене аналогове ефірне мовлення національних та місцевих телеканалів. Це пов'язано з міжнародними зобов'язаннями країни щодо впровадження цифрового мовлення. 

Про це повідомляє прес-служба телеканалу «НТН».

Найбільш популярні телеканали, такі як «Інтер», «НТН», «1+1», «СТБ», «Україна», «ICTV» та місцеві канали зникнуть з екранів телевізорів тих глядачів, які приймають сигнал на звичайну телевізійну антену. Загалом по Україні доступ до телебачення можуть втратити близько 4 мільйони людей, які дивляться телевізор через аналогову антену. 

Щоб і надалі мати змогу дивитись національні телеканали, необхідно обрати інший тип прийому сигналу. Є кілька варіантів. 

Перший – можна придбати цифровий Т2-приймач, який підключається до наявної антени. Середня вартість приймача – майже 300-500 гривень. У більш високій якості майже по всій території України можна дивитись майже 30 телеканалів. Зараз і надалі цифрове Т2-телебачення буде безкоштовним.

Другий варіант – можна придбати новий телевізор із вбудованим Т2-приймачем. Мінімальна вартість такого телевізора становить близько 4000 гривень. 

Третій – підключитись до кабельного телебачення. Це можуть зробити мешканці міст та деяких селищ міського типу. Кабельне телебачення платне, середня вартість – 50-150 гривень на місяць. 

Четвертий – підключити інтернет-телебачення. Вартість послуги доступу до інтернету, зазвичай, становить від 60 до 200 гривень на місяць. Окремо доведеться заплатити за телевізійний пакет, який коштує від 30 до 50 гривень на місяць. 

П'ятий – придбати супутникову антену. Мінімальна вартість тюнера, супутникової тарілки та встановлення цього обладнання становить 2000-2500 гривень.

Переважна більшість тюнерів, які зараз продають, дає змогу дивитись канали, які знаходяться у вільному доступі. Необхідно враховувати, що незабаром для покращення наповнення ефіру національні телеканали можуть закодувати супутниковий сигнал. Якщо це станеться, то для перегляду українських телеканалів потрібно буде придбати новий супутниковий тюнер.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024