Школяр із Хорова отримуватиме стипендію Президента України

27 Липня 2018, 12:35
Даниїл Лізак під час нагородження переможців олімпіади «Юні знавці Біблії» 6744
Даниїл Лізак під час нагородження переможців олімпіади «Юні знавці Біблії»

Учень Хорівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів отримуватиме стипендію Глави держави. Даниїл Лізак – один зі сорока стипендіатів Президента України.

Стипендію хлопчик отримуватиме за перемогу в Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Даниїл Лізак представляв Рівненщину на всеукраїнському етапі, де виборов І місце серед шестикласників.

Наприкінці травня хлопчик разом зі Ларисою Горловою, учителькою, яка готувала школяра, побував у Києві, де в Національному музеї Тараса Шевченка відбулося нагородження переможців.

Крім того, під час відзначення свята Останнього дзвінка Даниїл отримав премію у сумі 5 000 гривень від Богдана Туровича, голови Острозької РДА, та таку ж суму від компанії «РІТТЕР БІО АГРО».

Зауважимо, що хлопчик не тільки прекрасний знавець української мови, а й загалом активний і старанний школяр. Д. Лізак також став переможцем (1 місце) XІ Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії» для дітей дошкільного віку та учнів 1-6 класів ЗОШ України серед учнів шостого класу.

За продемонстровані високі знання та найбільше балів від конкурсної комісії мовно-літературного конкурсу Даниїл Лізак відзначений стипендією Президента України. Відповідний указ №215/2018 «Про призначення стипендій Президента України переможцям VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» П. Порошенко підписав у середу, 25 липня.

Згідно з текстом указу, стипендію школяр отримуватиме впродовж року. Розмір учнівської стипендії – 1420 гривень на місяць.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024