У районній бібліотеці демонструють світлини кольорових див краю

27 Липня 2018, 10:53
3368

В Острозькій центральній районній бібліотеці діє виставка світлин метеликів «Кольорове диво».

В експозиції представлені фотографії Оксани Головко, Ростислава Журавчака, Полі Світлячок та Дмитра Якушенка, на яких зображене біорозмаїття метеликів Національного природного парку «Дермансько-Острозький».

Загалом на майже 20 кольорових світлинах відвідувачі можуть побачити комах, занесених до Червоної книги України, як-от: ведмедицю-господиню, махаона, подалярій та інших рідкісних і просто красивих метеликів.

Виставка відбувається в межах Регіонального року метеликів і Національного тижня метеликів. Її ініціатори – Національний природний парк «Дермансько-Острозький» та Острозька центральна районна бібліотека.

Ми вже раніше робили в бібліотеці виставку біорозмаїття, рідкісних видів рослин і тварин нашого регіону, і тепер, коли Ольга Володимирівна, директор бібліотеки, запропонувала зробити ще одну виставку, ми вирішили продемонструвати світлини цікавих рідкісних метеликів, – каже Оксана Головко, начальниця відділу наукової, еколого-освітньої роботи та рекреаційного благоустрою Національного природного парку «Дермансько-Острозький»

Як наголосила пані Оксана, організатори наразі не обмежували час експонування світлин, а після фестивалю «Новомалинска Любава» заплановано провести в бібліотеці відкритий захід, присвячений тематиці вузькокрилих комах, тобто метеликів.

Частина експозиції. На світлині метелик махаон
Частина експозиції. На світлині метелик махаон

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром