На допомогу абітурієнту: в Острозькій академії діє консультаційний центр

21 Липня 2018, 14:27
4360

Вступна кампанія 2018 року в розпалі. Цьогоріч вона розпочалася 12 липня. Щорічні нововведення та зміни умов вступу викликають багато питань у абітурієнтів. Як і минулого року, розібратися з особливостями вступної кампанії майбутнім студентам допомагають волонтери консультаційного центру при Національному університеті «Острозька академія» (НаУОА).

Тут із першого дня роботи відповідають на питання абітурієнтів з усієї країни 16 волонтерів. Консультаційний центр функціонує за адресою: вул. Семінарська, 2 (на 1-му поверсі головного корпусу університету в аудиторії П-5). За консультацією можна звертатися щодня з 9:00 до 18:00, без вихідних, особисто, за телефоном: 096-026-68-80 або через сайт vstup.oa.edu.ua.

Під час консультації
Під час консультації

 

За словами відповідального секретаря приймальної комісії  Галини Пастушок, абітурієнтів та їхніх батьків здебільшого цікавлять питання щодо правил прийому до вишу, зменшення кількості бюджетних місць, термінів подання документів, особливості тих чи тих спеціальностей, можливостей вступу на основі вже здобутого освітнього ступеня. Також у центрі допомагають створювати свій електронний кабінет та подавати заяви.

Нашими послугами користається дуже багато абітурієнтів. Тільки за день, 12 липня, до нас звернулося близько 150 майбутніх студентів. До нас часто приходять абітурієнти, які мають труднощі із подачею заяви на вступ або ж не можуть визначитися зі спеціальністю чи університетом. Цьогоріч багато звернень, що стосують­ся помилок під час реєстрації електронних кабінетів. Адже через неправильно заповнений кабінет виникають проблеми з подачею та прийомом заяв на вступ. Часто нам задають питанням про процес розставляння пріоритетів, також вступники цікавляться прохідними балами, вартістю навчання та до яких спеціальностей підходять предмети ЗНО, що вони склали. І, звісно, ми багато розповідаємо про спеціальності та спеціалізації нашого університету. Не дивлячись на те, що наш робочий час з 9 до 18 год., насправді ми відповідаємо на дзвінки чи надаємо онлан-підтримку 24 години на добу, – розповіла керівниця консультаційного центру, студентка НаУОА Іванна Горбач.

Окрім того, у центрі абітурієнти можуть скористатися правовою допомогою. Як розповів волонтер Дмитро Космачов, його робота полягає у наданні консультацій для вступників пільгових категорій. Зокрема він перевіряє, чи відповідають вимогам Міністерства підготовлені документи.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024