Відбувся «круглий стіл» щодо протидії домашньому насильству

17 Липня 2018, 11:07
3603

Острозькі центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районний відділу ДВС ГТУЮ, відділ «Острозьке бюро правової допомоги» Рівненського місцевого з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також представник управління праці та соціального захисту населення Острозької міської ради провели «круглий стіл» щодо протидії домашньому насильству.

Під час заходу директорка Острозького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Гловацька наголосила на потребі забезпечувати острожна доступом до інформативних матеріалів, що стосуються випадків домашнього насильства. Також пані Оксана наголосила на тому, що варто консолідувати зусилля та активно проводити спільні заходи, спрямовані на протидію випадкам домашнього насильства, зокрема, через поширення тематичних буклетів, активне роз’яснення жителям міста інформації про види такого насильства та форми його прояву.

Керівники Бюро правової допомоги Микола Шаповал та Острозького районного відділу ДВС Тетяна Дума розповіли учасникам заходу про реалізацію ініційованого Міністерством юстиції України загальнодержавного проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

 Окрім того, Микола Шаповал наголосив, що жертви домашнього насильства мають право звернутися до центрів БПД та підпорядкованих їм Бюро із заявами про надання безоплатної правової допомоги.

Також для детального окреслення завдань, способів їх виконання, а також їх документального закріплення, представник управління праці та соціального захисту населення Острозької міської ради Олена Гаврилюк висловила думку щодо можливості укладення угоди про подальшу співпрацю між представниками вказаних служб.

 

За інформацією Острозького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024