До Острога завітали учасники промотуру ЄвроВело

11 Липня 2018, 14:25
3343

Велосипедисти з України та Фінляндії завітали до Острога в рамках  веломаршруту Євровело-4.  Загалом їхній маршрут складає понад 700 км і охоплює шість областей: Львівську, Тернопільську, Рівненську, Хмельницьку, Житомирську та Київську. Подорож учасників промотору стартувала  7 липня, з Києва. Фінальна точка туру ‒ Краків, Польща. «Єв­ро­Ве­ло» — це сис­те­ма ве­ло­си­пед­них мар­шру­тів, по всій Єв­ро­пі їх близь­ко 17.

 У четвертий день своєї мандрівки вело-туристи відкривали для себе наше місто. Про ключові історичні пам’ятки Острога розповідала для гостей керівниця Туристично-інформаційного центру Анастасія Драчук.

Велосипедисти разом із Анастасією Драчук відкривають для себе Острог
Велосипедисти разом із Анастасією Драчук відкривають для себе Острог

 

Через щільний графік, велосипедисти побували тільки на Замковій горі та у Музеї історії Острозької академії. Далі вони помандрували до Шумська та Кременця. Про свої враження від відвіданих міст та місцевостей учасники туру пишуть на офіційній фейсбук-сторінці. До речі, минулого року учасники цього проекту також бували в Острозі та залишились у захваті від міста та його історії.

В українській частині координатор проекту «Євровело в Україні» Олександр Папірний та велосипедист з Фінляндії Марк уже відвідали містечка Житомирської та частини Хмельницької області. Загалом промотур триватиме орієнтовно 10 днів української частиною маршруту та 7 днів польською. За сприятливих умов велосипедисти планують дістатися фінальної точки 25 липня.

Дорогою до Острога
Дорогою до Острога

 

Основна мета велотуру ‒ привернути увагу до питання велотуризму в Україні та облаштування української ділянки європейського вело маршруту – ЄвроВело в Україні. Під час подорожі велосипедисти роблять маркування та запис маршруту.  Зауважимо, що Європейський велотур розпочинається у французькому місті Роскофф і завершується у Києві.  Варто підкреслити, що велосипедисти не лише вивчають стан доріг, а  й досліджують історичні та культурні особливості сіл та містечок, що знаходяться на маршруті, та можуть зацікавити європейського туриста, який останнім часом все більше виявляє інтерес до України.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024