В Острозькій академії презентували результати моніторингу юридичної клініки «Pro Bono»

04 Червня 2018, 17:00
Презентували результати моніторингу юридичної клініки  «Pro Bono» 3522
Презентували результати моніторингу юридичної клініки «Pro Bono»

Асоціація юридичних клінік України (АЮКУ) спільно з Національним університетом «Острозька академія» з 29 по 31 травня 2018 року провели моніторинг діяльності юридичної клініки на тему: «Правоосвіта і правозахист в Острозі: якість роботи юридичної клініки «Pro Bono» Національного університету «Острозька академія». Результати моніторингу, що проводився на предмет дотримання Стандартів діяльності юридичних клінік, затверджених у 2014 році на Всеукраїнському з’їзді АЮКУ, було презентовано 31 травня в НаУОА.

Учасники моніторингу
Учасники моніторингу

 

Впродовж трьох днів досліджувалися такі напрямки діяльності юридичної клініки, як: організаційний, освітній, правозахисна та правопросвітня робота ЮК. Подібні моніторинги покликані, як забезпечити розвиток юрклінік у регіонах, так і дозволити Асоціації краще знати потреби мережі юридичного клінічного руху. Участь в моніторингу брали запрошені експертки та спікерки обговорення: членкиня Правління Асоціації юридичних клінік України, керівниця моніторингової місії Юлія Ломжець, керівниця юридичної клініки Національного університету «Одеська юридична академія» Юлія Павлова та Голова ГО «Черкаський правозахисний центр» Тарас Щербатюк.

Моніторинг показав, що юридична клініка «Pro Bono» має чимало сильних сторін своєї діяльності. Зокрема було підкреслено надання якісної безоплатної правової допомоги, інтегрованість у місцеві спільноти правозахисту і правопросвіти, активна представленість юрклініки в юридичному-клінічному русі України, залученість клініки до процесів міжнародного обміну та систематична участь в міжнародних наукових, правопросвітніх та правозахисних заходах. Водночас, монітори відзначили, що юрклініка має можливості вдосконалювати деякі напрямки своєї діяльності. Особливу увагу, на їхню думну слід приділити розвитку навчального компонента в юридичній клініці. В цілому робота юридичної клініки «Pro Bono» оцінена на 63%, і визнана такою, що відповідає Стандартам діяльності АЮКУ.

Результати моніторингу
Результати моніторингу

 

Приємно, що наша клініка відповідає Стандартам, але й дуже багато над чим працювати. І головне — є натхнення, деякі ідеї вже заплановані — наприклад, ми плануємо проводити інтенсивний навчальний курс з Основ юридичної клінічної практики для студентів, які проходитимуть практику. Я особисто дуже вдячна кожній та кожному учаснику моніторингової групи за уважність та професійність. А також висловлюю вдячність адміністрації Інституту права ім. І.Малиновського та університету за постійну підтримку діяльності юрклініки, — розповіла  керівниця юридичної клініки «Pro Bono» НаУОА Марія Цип’ящук.

Виступ Миколи Шаповала,
Виступ Миколи Шаповала,

 

На презентації результатів моніторингу ЮК також був присутній керівник Острозького бюро правової допомоги Микола Шаповал, який запросив юридичну клініку до співпраці, а студентство до проходження практики у острозькому бюро.

Презентація моніторингу
Презентація моніторингу

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024