Випускники розповіли, як потрапили до Острозької академії

02 Червня 2018, 18:49
5856

Традиційно на початку червня у стінах Національного університету «Острозька академія»  відбувається зустріч випускників. Цього року захід провели в суботу, 2 червня.

Район.Острог вирішив поцікавитись у випускників про зародження їхніх стосунків з академією.

«Я ще з 5-го класу знала, що буду навчатись в академії. Мама почула про  цей заклад.  Просто дочка її знайомої тут вчилась. Вона розповідала як тут цікаво, класно, яке тут студентське життя. І тому ми вирішили ще в 5-му класі, що я буду навчатися тут. І так я до цього йшла. Постійно навчалася. Старалася гарно вчитись, щоб попасти сюди. Потім ще ходила  на підготовчі курси, щоб потрапити відразу на державне місце. В жодному разі я не жалкую», – Алла, випускниця 2013 року.


 

«Вибирали з кількох університетів, але Острозьку академію розглядали так як вона поблизу Рівного з якого я сама. Чули дуже хороші рекомендації», – Євгенія випускниця  2013 року.

«Насправді випадково сюди потрапила. Але потім просто,  коли вже занесли документи, більше дізнались про університет, то я навіть була рада, що сюди потрапила» , – Ганна,  випускниця 2013 року.


 

«До академії вступав свідомо. Сам я з Острога. Як то кажуть, «мєсний». Зовсім не шкодую, що вибрав саме цей заклад», – Дмитро, випускник  2013 року.


 

«Це була моя мрія. Я хотіла вступити на «іноземні мови». Довго над цим думала. Подавала документи в Чернівці, і в Київ, і до Львова. Я навіть не пам’ятаю, де я дізналась про існування академії, але я знала, куди я точно хочу. І я жодного дня не жалкувала про те, що я вступила саме сюди», – Катерина,  випускниця 2015 року.


 

«Я поряд живу. Я другий раз просто вчилась як хобі. Перша моя освіта була ще задовго до академії. Зовсім не жалію , що вирішила здобувати другу освіту саме тут. Потім був синдром відмінника. Дивилася на вікна, хотілось попасти ще», – Онишків Ганна.


 

«Я родом зі Славути Хмельницької області. Острозьку академію ми знайшли в довіднику. Тоді це ще був 2006 рік, купувався довідник про вищі навчальні заклади. І ми якось з мамою сиділи і планували, що я буду вступати в Київ. Потім побачили, що є Острозька академія недалеко від нас. Ми поїхали на день відкритих дверей. Тоді пам’ятаю була зустріч з ректором, була екскурсія. Нам дуже сподобалось. Я обрала економічний напрям . І все пішла на підготовчі курси. Вступила в академію,  просто закохалася в неї. Тут так гарно і атмосферно. Я зовсім не жалкую, що тут навчалась. Зараз все пізнання йде в порівнянні. Є з чим порівняти і я не шкодую», – Тетяна випускниця  2011 року.


 

 Про ОА я дізнався з Інтернету свого часу, тому що я хотів вступити на «Літературну творчість». А це був фактично чи не єдиний заклад, де була така спеціальність. Абсолютно не жалкую, що тут навчався.  За роки, які я тут провів, жодного разу не пошкодував. Хоча були певні злети й падіння, плюси і мінуси, але бачте я ж повертаюсь до Острога, тому очевидно, що мені тут затишно», –  Олександр, випускник  2015 року.


 

«Я з Рівного сама. Дізналася про академію, мабуть, через те, що я росла тут неподалік у Верхові. І я знала весь час , що вона є. Але сюди приїхала перед вступом в 11-му класі  на олімпіаду з англійської мови. Я взагалі мала в Могилянку вступати. Готувалася туди, цілий рік їздила на курси. А коли приїхала сюди на олімпіаду, то чітко зрозуміла, що я тільки тут буду вчитися, і більш ніде. І я тут вчилася з 2004 по 2009 рік. Відразу лишилася тут викладати.  Так , що я звідси в принципі нікуди не дівалась . Жодного разу не пошкодувала про те, що я тут. Тим більше, що у нас тут така робота, що дозволяє себе реалізовувати  і в інших напрямках», – Марія, випускниця 2009 року.


 

Запитувала Лілія Помернюк

Коментарі
04 Червня 2018, 20:49
ОА - це рівень! Рівень освіти, науки, моралі, свідомості.<br/>Дякую усім!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024