Що чекає на майбутніх першокласників, говорили на батьківському форумі

02 Червня 2018, 16:49
3904

В Острозі відбувся батьківський форум «Партнерство школи і родини у Новій українській школі»,  на якому йшлося про зміни в освітньому процесі.

Педагоги, психологи, педіатри, представники влади й батьки зібралися для розмови в актовій залі Острозької ЗОШ № 1 у вівторок, 29 травня.

Відкрила захід заступниця міського голови Оксана Ситницька. Вона побажала учасникам плідної роботи та якісних результатів. Головна мета форуму – ознайомити батьків майбутніх першокласників з особливостями роботи Нової української школи. Саме тому відділ освіти виконкому Острозької міської ради запросив до виступу низку спеціалістів, які детальніше розповіли аудиторії про нововведення.


 

Зокрема, про особливість Нової української школи розповідала Людмила Кухарук, начальниця відділу освіти виконкому Острозької міської ради. Для батьків майбутніх першокласників і педагогів про суть змін для усіх учасників навчального процесу говорила Світлана Олійник, заступниця директора з навчальної роботи Острозької ЗОШ № 3.

Як визначити готовність дитини до школи та з якими проблемами найчастіше стикаються лікарі розповіла дільничний педіатр Острозького районного центру ПМСД Неля Савчук. Директорка Острозького НВК «Школа І – ІІІ ст. - гімназія» Алла Параниця ділилася досвідом створення та забезпечення умов щодо організації освітнього простору в рамках концепції «Нова українська школа». Також вона наголошувала на особливостях і ключових проблемах у реалізації усіх вимог.

Як стати батьками здорової та успішної дитини говорила Юлія Мельник, завідувачка кабінету центру практичної психології і соціальної роботи Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної роботи.

[
 

Острозькі діти підуть до школи по-новому

Нагадаємо:

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті.

НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Водночас батькам теж подобається відвідувати цю школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024