Завершили четвертий клас незабутньою мандрівкою

01 Червня 2018, 13:24
3508

У день коли одинадцятикласники складали зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, випускники початкової школи, учні 4-А та 4-Б класу Острозької ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 разом зі своїми вчителями Людмилою Музикою та Людмилою Ціось відправились у туристичну поїздку.

На подорож Кременцем, Дубно та Таракановим діти чекали з нетерпінням та готувались до неї заздалегідь. Розпочалась мандрівка із гори Бона, що у Кременці. Там на дітлахів чекали не лише прекрасні краєвиди, а й захоплюючі легенди, музичний подарунок від туриста, який заспівав дітям пісню італійською.  Далі, діти відвідали ботанічний сад, де вони мали гарну нагоду закріпити раніше вивчений на уроках матеріал про природні зони, які в собі об’єднав Кременець та побачити у одному місці більше 12 тис. рослин.

Та чи не найбільше емоцій у школярів викликала екскурсія на  Кременецький комплекс трамплінів та санно-бобслейної траси. Саме на цих трамплінах тренувався кременчанин Віктор Пасічник, який успішно виступив у стрибку на 30 м. на олімпіаді у Кореї. Юним острожанам пощастило потрапити на тренування не набагато старших за них спортсменів, які порадували дітлахів крутими стрибками. Окрім того, чотирнадцятирічна спортсменка після стрибка поспілкувалась із нашими школярами. У бурхливій бесіді діти засипали юну спортсменку питаннями, допитливих острожан цікавили усі деталі та особливості цього виду спорту.


 

Натхненні цікавими зустрічами та новими відкриттями наші мандрівники попрямували до Дубного. Неабияке враження по собі лишила екскурсія Дубенським замком князів Острозьких. Один із найстаріших замків України, суворими мурами підземель зі склепіннями, пишним палацом, загадковою історією та містичними легендами заворожив дітлахів. Але не у меншому захваті, чи не вперше, залишилась й пані екскурсовод від острозьких школярів. Юні знавці історії, на праві мешканців древнього Острога, славного родового гнізда князів Острозьких, впродовж усієї екскурсії дивували гіда обізнаністю історії князівської родини та нашої держави.

Завершився день мандрівок поїздкою у Тараканівський форт. Ця оборонна споруда також  подивувала дітей.

Я безмежно вдячна нашим дітям та батькам. Неймовірно приємно було чути від співробітників музеїв, що вони вражені поведінкою та обізнаністю наших учнів. Також ми дякуємо організатору поїздки Миколі Криницькому з «Волинських афін», який дуже гарно подбав про комфорт нашої поїздки. В усіх нас залишились лише позитивні враження від екскурсій та нашого спільного проведення часу. Думаю, це була гарне підбиття підсумків у нашій чотирирічній співпраці з дітками, – підкреслила вчителька Людмила Ціось.


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром