В Острозі презентують «Місцевий індекс прав людини»

19 Травня 2018, 16:50
2566

В Острозі презентують програму моніторингу «Місцевий індекс прав людини», який заснований для підтримки і ефективного розвитку реформи децентралізації в Україні.

Представники органів місцевого самоврядування та громадськість збереться для обговорення моніторингу 21 травня об 11.00 в залі засідань Острозької міської ради (Рівненська обл., м. Острог, вул. Героїв Майдану, 2)

В Рівненській області моніторинги проходять у Рівненській міській раді, Острозькій міській раді та Пісківській об’єднаній територіальній громаді. Проведення моніторингів населених пунктів проводять представники громадської приймальні Української Гельсінської спілки в м. Рівному та консультантами юридичної клініки «Pro Bono» Національного університету «Острозька академія».

Також, як повідомляє сайт Острозької міської ради,  на заході будуть присутні перший заступник Острозького міського голови Ольга Логвін, заступник міського голови Оксана Ситницька, начальник управління праці та соціального захисту населення Олександр Стратюк, начальник Центру надання адміністративних послуг виконкому Острозької міської ради Микола Штундер, начальник відділу з питань внутрішньої політики та інформації Наталія Орленко.

За результатами кожного моніторингу місцева влада отримує перелік рекомендацій до покращення власної діяльності, а також інструментарій самооцінки, перелік способів вирішення складних проблем, з якими стикаються щодня; місцеві громадські інституції та представники осіб, чиї права порушені мають контрольний перелік вимог до місцевої влади та можуть обрати спосіб захисту прав мешканців місцевої громади.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024