Побачить світ дитяча книга з творами острозьких літераторок

29 Березня 2024, 12:10
Побачить світ дитяча книга з творами острозьких літераторок 278
Побачить світ дитяча книга з творами острозьких літераторок

Наприкінці квітня у рівненському видавництві «Волинські обереги» надрукують книгу «Доброкрай».

Це колективна робота 30 авторів зі всієї України. Є серед письменників і острозькі літераторки – Галина Філонюк та уродженка громади, нині жителька Рівного Оксана Філіпчук. Оксана Філіпчук пропонує увазі юних читачів вірші «Лісові друзі», «Дивовижна школа», «Лист Миколаю», «Бабусин всесвіт». Більшість добірки Галини Філонюк становлять «Скоромовки-чистомовки» – чотиривірші, у кожному з яких переважає та чи та літера. 

«За барвистою обкладинкою книжечки «Доброкрай» маленькі читачі зможуть віднайти твори на будь-який смак – казочки, оповідання, легенди, вірші, скоромовки-чистомовки, загадки, лімерики, колискові, заморочки, пісеньки, віршовані казки, молитву. Твори об’єднує спільна тема – доброта, яка керує світом, творить дива, допомагає вирішувати суперечки та негаразди, знаходити вірних друзів», – розповідає київська літераторка, упорядниця книги Валентина Турчин.

Міститиме збірка й аудіобонус. До добірки кожного автора доданий QR-код, який веде на ютуб-канал «Руда книгарня». Його авторка Олена Теребінська (Хеля) озвучила по одному чи кілька творів кожного літератора, тож охочі зможуть не тільки прочитати вірші й казки, а також прослухати їх у професійному озвученні.

 

Обсяг книги становить понад 300 сторінок. Вона матиме тверду палітурку й міститиме кольорові ілюстрації. Розрахована збірка на дітей від 4 до 10 років.

Літераторки повідомили, що після виходу книги з друку її можна буде знайти у бібліотеках міста.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024