В Острозі з’явиться перший коледж

28 Березня 2024, 14:55
В Острозі з’явиться перший коледж 5046
В Острозі з’явиться перший коледж

З освітньої мапи Рівненщини загалом та Острога зокрема зникне Державний професійно-технічний навчальний заклад «Острозьке вище професійне училище».

Тепер цей заклад освіти матиме назву Острозький професійний коледж слюсарно-ремонтних технологій.  Про це Район.Острог відомо з наказу Міністерства освіти і науки України від 18 березня 2024 року.

Директор закладу освіти Олег Петриляк також підтвердив цю інформацію під час дня відкритих дверей для абітурієнтів краю, відзначивши, що це перший коледж на Острожчині.

«Ми готуватимемо молодших спеціалістів різних спеціальностей. Ви, хто обере для навчання наш заклад освіти, будете вже студентами коледжу, а не учнями ВПУ. Сьогодні професійна освіта високо піднялася. Країна потребує фахівців різних спеціальностей, робочих рук, які будуть відновлювати державу після нашої перемоги. Тому підвищилася роль професійних навчальних закладів. Ми розраховуємо, що багато з вас стане нашими студентами. Після закінчення навчання ви будете працювати на розвиток України», – підкреслив Олег Петриляк.

Нагадаємо: минулоріч в Острозі відкрили першу в області лабораторію з ремонту та обслуговування генераторів. Лабораторія працює саме на базі Острозького ВПУ, а нині – коледжу.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024