У Милянині попрощалися з військовим Олександром Лубом, який помер у лікарні внаслідок поранення

26 Березня 2024, 10:48
У Милянині попрощалися з військовим Олександром Лубом, який помер у лікарні внаслідок поранення 2555
У Милянині попрощалися з військовим Олександром Лубом, який помер у лікарні внаслідок поранення

Два дні поспіль Острожчина проводжала до небесного війська захисників.

Спершу у Слобідці похоронили Михайла Рубайка, а в неділю, 24 березня, Милятин, уся Острожчина й Рівненщина загалом прощалися з 46-річним Олександром Лубом.

Захисник служив у лавах ЗСУ з 10 червня 2023 року. 23 жовтня того ж року, виконуючи бойове завдання, зазнав поранення. Лікувався, та 22 березня 2024 року передчасно відійшов у засвіти.

Недільного дощового ранку воїна, якого вбила Росія, зі сумом і прихиленими прапорами зустрічала вся Острожчина. Траурний кортеж, проїхавши Острог під «Плине кача», рушив у Милятин.

Там у місцевому храмі відбулася заупокійна служба. За спокій спочилого молилися настоятель місцевого храму ПЦУ Микола Свистак, настоятель Свято-Олександроневського храму в Острозі Володимир Шевчук, церковний хор, мешканці Милятина й Оженина, де проживав Олександр Луб, інших сіл та Острога.

Від влади громади квіти до домовини поклали заступник міського голови Олександр Харчук, староста сіл Милятин і Почапки Леонід Сніщук.

«2014 року ми всією країною оплакували Небесну сотню. Сьогодні вже Острозька громада має свою Небесну сотню – солдатів, ангелів неба, які звідти продовжують захищати нас від ворога. Щодня літають ракети, над нашою громадою зокрема. Щодня й щоночі гинуть українські солдати. На жаль, до цієї когорти Ангелів неба доєднався й померлий воїн Олександр. Він не загинув безпосередньо від кулі чи осколка снаряду, але він віддав своє життя для того, щоб ми могли тут сьогодні в мирних умовах проживати. Вічна пам’ять і вічна слава загиблому Героєві Олександру. Щирі співчуття рідним. Слава Україні!», – сказав у своїй промові Олександр Харчук.

Похоронили Олександра Луба з військовими почестями на цвинтарі села Милятин.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024