Острозька академія співпрацюватиме з Генеральною прокуратурою України

12 Травня 2018, 13:08
Момент підписання договору 3625
Момент підписання договору

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в Національному університеті «Острозька академія» прочитав студентам лекцію про роль прокуратури в системі національної безпеки.

Зустріч зі спудеями в межах чергової платформи «Ostroh Forum»відбулася в п’ятницю, 11 травня.

Генпрокурор наголосив, що сьогодні Україна бореться одночасно на трьох фронтах: це війна з Росією, боротьба з корупцією та українським патріоціналізмом – песимізмом населення, яке чекає, що хтось щось для нього зробить.

Що хоче Путін? Не думайте, що він хоче Крим чи Донбас, що хоче захищати так званих російськомовних чи хоче якимсь чином впливати на ситуацію на Східній Україні.

Завдання Путіна – не допустити успішної України. Успішна Україна є смертельним прикладом для Російської імперії. Як тільки частини Російської імперії усвідомлять, що самостійна незалежна Україна живе краще, ніж поневолені народи Російської Федерації, на цьому закінчиться і ця імперія, – вважає Юрій Луценко

Юрій Луценко читає лекцію
Юрій Луценко читає лекцію

 

Чиновник розповів про особливості діяльності Генеральної прокуратури, зміни в роботі структури та особисті риси, якими повинен бути наділений патріот та висококласний фахівець свої  сфери.

Я не належу до тих, хто мріє про прекрасну Україну. Ті, хто мріє про прекрасну Україну, виїжджають на захід. Я належу до тих, хто хоче збудувати прекрасну Україну, – каже генпрокурор.

Наприкінці заходу Юрій Луценко та Ігор Пасічник підписали договір про поглиблення співпраці між Генеральною прокуратурою України та Національним університетом «Острозька академія» для підвищення кваліфікації, проходження практики й стажування студентами інституту права НаУОА. Також ішлося про підготовку кадрів резерву для прокуратури.

Ваше місце на цій війні також є – тут, у цих аудиторіях, і головне в голові. Тут ви маєте всі можливості вчитися й розвиватися, – підсумував Юрій Луценко.

Насамкінець відбувся традиційний обмін подарунками: Ігор Пасічник вручив подружжю Луценків мед, а генпрокурор передав для бібліотеки видання «Кобзаря».

Подарунок для Острозької академії
Подарунок для Острозької академії

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024