В Острозькій центральній бібліотеці провели літературну вечірку

22 Березня 2024, 19:02
В Острозькій центральній бібліотеці провели літературну вечірку ФОТО, ВІДЕО 669
В Острозькій центральній бібліотеці провели літературну вечірку

До Всесвітнього дня поезії в Острозі відбулася літературна вечірка.

Захід, який відбувся у четвер, 21 березня, зібрав у креативному просторі «Кімната імені Когось» Острозької центральної бібліотеки місцевих авторок, журналістів, бібліотекарів, а також поціновувачів художнього слова.

Розпочала захід Валентина Ліщук, яка коротко розповіла про свято, анонсувала перебіг події, запросила до знайомства у незвичайному форматі. Кожен із присутніх називав своє ім’я та квітку, з якою себе асоціює. Отож, у залі зібралися Кропива, Лілія, Польові квіти, Троянда, Півонія, Пролісок, нарцис та ін.

Опісля Валентина Ліщук запропонувала присутнім літературне передбачення. Обираючи на осліп, кожен отримав натхненні рядки віршів Ліни Костенко, яка напередодні теж відсвяткувала свій день народження. Тож, як кажуть, відзначили два свята разом.

Опісля Галина Філонюк,  Євгенія Гембаровська, Світлана Шостак, Любов Матвійчук (Кочуренкова) читали свої найновіші й улюблені твори, ділилися планами й презентували нові книги. Зокрема, Любов Матвійчук передала до фондів книгозбірні два альманахи з власними творами.

Галина Філонюк анонсувала вихід колективної книги «Доброкрай», у якій будуть уміщені її твори та казка ще однієї літераторки з Острожчини Оксани Філіпчук.

Не обійшовся захід без літературних дебютів. Свій вірш уперше публічно читала в.о. директора бібліотеки Ірина Федорчук. Також власну творчість презентувала пані Наталія – бібліотекарка з нині окупованого Бердянська. Крім зворушливих творів, пані Наталя та її колега пані Галина розповідали про своє місто, про пережиті жахи війни й те, як їх прийняв Острог.

Крім того, присутні бавилися в літературні ігри. У форматі пантомім мисткині показували авторів острозького кола Юрія Матвійчука та Олеся Ундіра, яких загадали бібліотекарки, розгадували поетичні «чорні скриньки», вгадували відомі вірші «з трьох слів».

А ще присутні взяли участь у безпрограшній лотереї, більшість лотів для якої надали майстрині Інтернет-магазину «Шпилька». Вторговані кошти передадуть на потреби Української армії.

Поетичне слово ліричним звучанням доповнила співачка Тетяна Поліщук. Вона виконала пісні на слова Тараса Шевченка, Ліни Костенко та Василя Симоненка. До речі, по секрету виконавиця розповіла, що невдовзі побачить світ нова після, слова для якої спеціально написала відома авторка Зоя Журавка.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024