Острожчина: селяни можуть отримати дотацію на молодняк

06 Травня 2018, 17:26
3946

Жителі Острожчини, які утримують у приватних господарствах молодняк великої рогатої худоби (телят), можуть отримати дотацію на утримання тварин.

Дотацію виплачують відповідно до постанови Міністерства аграрної політики України від 7 лютого 2018 року «Про затвердження порядку використання коштів передбачених у державному бюджеті на підтримку галузі тваринництва».  Відтак люди, які утримують  ідентифікованих і зареєстрованих в установленому порядку телят до 13-місячного віку, які народилися в їхніх  господарствах у поточному році, отримуватимуть виплату дотації на безповоротній основі.

Дотація за молодняк ВРХ надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у розмірі:

– за утримання молодняка віком від 1 до 5 місяців – 300 гривень за голову, 
– за період утримання віком від 5 до 9 місяців – 700 гривень за голову, 
– за період утримання віком від 9 до 13 місяців – 1500 гривень за голову. 

Загальний обсяг дотації за молодняк не може перевищувати 2500 тисячі гривень із розрахунку за одну голову молодняка. Для отримання дотації фізичні особи мають подати до фінансового управління виконкому Острозької міської ради такі документи: паспорт великої рогатої худоби, виданий в установленому порядку, а в разі утримання 10 і більше голів молодняка – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин; паспорт громадянина України; довідку або договір про відкриття рахунку в банку; документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (ідентифікаційний код). Зазначені документи приймаються протягом бюджетного року до 1 травня, а також до 1 вересня і до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження.

За детальною інформацією звертатися у фінансовий відділ міськвиконкому за адресою Острог, вул. Героїв Майдану, 2, або за номером телефону 2-31-83.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024