Кому не перепризначать субсидії: поради острожанам

30 Квітня 2018, 12:08
4174

В Україні запроваджують зміни до правил призначення субсидії.

Більшості острожан, як і українців загалом, допомогу перепризначать автоматично, однак близько 15% субсидіантів доведеться звернутися у відділи соціального забезпечення.

Усі, хто потребує допомоги від держави, будуть і далі її отримувати. Переважній більшості громадян субсидії на наступний опалювальний сезон будуть перепризначені автоматично.Звернутися до органів соцзахисту треба лише окремим категоріям громадян, які підпадають під нові критерії, які запроваджені для підчищення адресності субсидій і запобігання поширених зловживань, ‒ пояснює Віталій Музиченко, директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики.

Які зміни чекатимуть острожан у процесі призначення субсидії?

Відтепер якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше п’яти років, крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначатимуть.

Окрім того, доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, тепер необхідно буде також вказувати в деклараціях про доходи – в новій графі «інші доходи»

З 1 травня 2018 року діє нове правило: субсидія відміняється якщо площа квартири перевищує 120 кв. метрів, а будинку  – 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Власники такої житлової площі будуть оплачувати послуги у повному обсязі.

З метою стимулювання енергозбереження  також з 1 травня 2018 року соціальна норма на газове опалення буде наближена до реальних обсягів споживання  і становитиме 4,5 куб. м на 1 кв. м площі, електроопалення – 30 кВт.год на 1 кв. м площі. При призначенні субсидії на понаднормову площу житла, норма може бути збільшена не більш ніж на 30%.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024