Переймали досвід у туристичного Сандомира

27 Квітня 2018, 14:59
Зустріч із керівництвом Сандомира 4247
Зустріч із керівництвом Сандомира

В рамках співпраці Острога та Сандомира відбулась робоча поїздка начальника відділу культури та туризму міськвиконкому Ольги Лозюк та керівника Туристично-інформаційного центру Анастасії Драчук до міста-побратима.

Під час тижневого відрядження представниці Острога знайомились із специфікою роботи міської ради. Зокрема, вони відвідали тамтешній відділ культури, промоції, спорту та туризму та поспілкувалися  зі своїми польським колегами. Також Ольга Федорівна та Анастасія Ігорівна мали зустріч з бурмістром Сандомира – Мареком Бронковським та секретарем ради Анджеєм Гаєвським. А ще острожанкам пощастило побувати на відкритті туристичного сезону Сандомира.

Зустріч з Мареком Бронковським
Зустріч з Мареком Бронковським

 

Уся поїздка була побудована таким чином, аби острожанки якомога краще познайомились із особливостями туристичної галузі міста та отримали неоціненний досвід, який можна втілювали у себе вдома.

Дуже приємно гуляти вуличками старовинного Сандомиру та споглядати велику кількість не лише архітектурних та культурних пам’яток, а й те, наскільки розвинена інфраструктура міста. Цікаво, що ще десять років місто було зовсім іншим. Туристи приїздили тільки у певні місяці року і не у великій кількості. Як не дивно, але сучасним мандрівникам, аби ще раз повернутись, мало історичних пам’яток чи музеїв. Людей сьогодні цікавлять атракції, унікальна сувенірна продукція, гастрономічна складова міста – смаколики, які вони можуть скоштувати чи придбати тільки у цьому місці та ін.  Звісно, для Острога ще багато потрібно зробити, та все ж ця поїздка дала нам можливість зрозуміти, що ми рухаємось у правильному напрямку, –  підкреслила Ольга Лозюк.

Особливо зацікавило представниць Острога наявність окремих відділів, які займаються промоцією міста та спеціалістів, що працюють на зовнішнє залучення коштів у розвиток туризму міста. Під час відвідин музеїв Ольга Лозюк та Анастасія Драчук особливу увагу  звернули на чудово оформлені зони для дітей. Також не менш вразила активність тамтешніх містян, які постійно проявляють ініціативи в оформлені прибудинкових територій, створенні тематичних кафе, а також активно відвідують майстер-класи та лекції, що проводяться у місті.

Зустріч з представниками відділів мікої ради Сандомира
Зустріч з представниками відділів мікої ради Сандомира

 

Як наголосила Ольга Федорівна , багато чого в Сандомирі було зроблено з допомогою Європейського союзу та все ж, іноді цього не достатньо, аби створити по-справжньому затишне місто. Любов та повага до своєї домівки дуже багато вирішує. І, власне, цьому часом нам також можна повчитися у наших сусідів.

Під час поїздки мали прекрасну можливість оцінити свої слабкі та сильні сторони, ніби зі сторони, адже у постійному вирі подій та роботи, моментами важко це зробити. Зрозуміло, що порівнювати розвиток туризму в Сандомирі та в Острозі недоцільно, але такі навчальні поїздки – це ковток свіжого повітря, нові думки та плани, що допомагають полюбити своє місто  та роботу ще дужче. Якщо говорити конкретніше про плани, то найперше над чим працюватимемо, це вироблення загальної стратегії розвитку міста в сфері туризму, налагодження тісного робочого контакту зі всіма організаціями та установами, які працюють або мали б працювати на промоцію міста та розвиток туризму. У нас багато роботи попереду, але як вже зазначала Ольга Федорівна, ми рухаємось у правильному напрямку, – наголосила Анастасія Драчук.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024