Острозька академія співпрацюватиме з турецьким університетом

25 Квітня 2018, 14:04
2852

Національний університет «Острозька академія» співпрацюватиме з турецьким Ерзурумським університетом ім. Ататюрка.

Угоду про це представники вишів підписали у вівторок, 24 квітня під час міжнародного симпозіуму, присвяченого питанням релігії.

В Острозькій академії науковці з України й Туреччини обговорюють питання релігії

Під час підписання угоди Ігор Пасічник, ректор НаУОА, наголосив, що перші кроки до співпраці з університетами Туреччини в Острозькій академії давно зроблені, адже у виші активно досліджують тюркську історії кримських татар.

Думаю, наша активна співпраця тільки розпочинається, – зауважив Ігор Демидович.

Підписання угоди передбачає проведення спільних наукових заходів, обмін студентами й подальше налагодження взаємин між країнами в міжкультурному аспекті.


 

Максим Карповець, в.о. декана гуманітарного факультету, який відвідував Ерзурумський університет у листопаді 2017 року, говорить, що виші насамперед співпрацюватимуть у гуманітарній, культурно-релігійній сфері:

По-перше, ми розширюємо міжнародну співпрацю факультету із Туреччиною, яка сьогодні є особливою для нас як міжнародний партнер. Відповідно, це передбачає обмін публікаціями, студентами й викладачами для формування спільного наукового поля. По-друге, ми формуємо міжкультурний та міжрелігійний діалог, що особливо актуально в ситуації різного напруження. Саме науковці можуть і повинні «знімати» історичні непорозуміння та стереотипи, показуючи шляхи співпраці. Сподіваємось, що поступово ми зможемо все реалізувати й допомогти один одному в науковому та академічному зростанні, – розповідає про перспективи співпраці Максим Карповець.

Дмитро Шевчук, проректор із науково-педагогічної роботи, додає, що підписання угоди дасть НаУОА чимало переваг та дозволить розширити співпрацю в різних сферах, зокрема й негуманітарних:

Ерзурумський університет ім. Ататюрка, представники якого завітали в Острозьку академію, – один із найбільших університетів Туреччини. Сьогоднішнє підписання договору має на меті розширити співпрацю між нашими університетами. Відтепер ми не обмежуватимемося лише гуманітарним факультетом і спеціальністю «Релігієзнавство» (щодо яких було підписано договір про співпрацю ще у грудні минулого року), але й зможемо здійснювати підготовку наукових проектів, проведення спільних заходів, здійснювати обмін студентами різних факультетів та спеціальностей, – каже Дмитро Михайлович.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024