Евакуація зі школи

Вельбівно: школярів «евакуювали» через підозрілий предмет

22 Квітня 2018, 12:04

У Вельбівненській ЗОШ евакуювали школярів, щоб навчити, як діяти в надзвичайних ситуаціях.

У п’ятницю, 20 квітня, у школі відбувся День цивільного захисту, у межах якого учні не лише пригадали, як діяти в надзвичайній ситуації, а й продемонстрували знання на практиці.

В усіх класах класні керівники провели години з техніки безпеки життєдіяльності, а загальна тема школи була «Терористичний акт: залишений підозрілий предмет у школі». Саме тому Степан Остапович, директор Вельбівненської ЗОШ, без попередження оголосив евакуацію.


 

Класні керівники та технічний персонал оперативно провели евакуацію учнів та працівників школи та дитячого садочка. А на виклик директора приїхав підрозділ МНС.

Рятувальники продемонстрували школярам, як працює пожежний шланг, продемонстрували основні принципи роботи нового пожежного автомобіля.


 

Опісля на шкільному стадіоні завгосп Анатолій Степанюк продемонстрував учням, як користуватися порошковим вогнегасником. А Ольга Івашевич, медична сестра школи, з допомогою учениці 10 класу Оксани Грабарчук показала, як надавати першу медичну допомогу при травмах різного типу. 


Також школярі молодших класів організували виставку малюнків, а старших класів - виставку газет на тему Тижня безпеки життєдіяльності.