В Оженині на Острожчині нагородили учасників регіонального конкурсу «Осінній промінь»

15 Грудня 2023, 13:11
В Оженині на Острожчині нагородили учасників регіонального конкурсу «Осінній промінь» 668
В Оженині на Острожчині нагородили учасників регіонального конкурсу «Осінній промінь»

В Оженині вручили нагороди учасникам регіонального мистецького конкурсу «Осінній промінь» та провели гала-концерт. Під час нього виступали учні, учениці, викладачі, викладачки та колективи, які стали володарями і володарками дипломів перших – третіх ступенів та гран-прі. Захід був другою завершальною частиною відзначення наймайстерніших учасників конкурсу.

Захід провели в четвер, 7 грудня, в актовій залі Оженинського ліцею імені Тараса Григоровича Шевченка, перерає кореспондент Район. Острог.

Відкрила дійство його ведуча, викладачка Оженинської школи мистецтв (ОШМ) Олеся Луцюк. Вона нагадала, що конкурс проводять уже втретє, говорила про його засновників та учасників, про дистанційне оцінювання виступів, про мету творчого змагання, зростання рівня підготовки, кількість учасників цього року (108 – у музичному та художньому напрямках).

Для нагородження на сцену були запрошені всі учасники конкурсу «Осінній промінь», які представляли ОШМ. Це були учні та учениці згаданого закладу різного віку, а також їхні наставниці та наставники.

«Дуже приємно, що конкурс стає гарною мистецькою традицією нашої громади. – Особливо хотілося б відзначити, що це не конкуренція між школами мистецтв, це – конструктивний діалог. Це – співпраця. Це – творча колаборація Острога та Оженина. З кожним роком не тільки збільшується кількість учасників, але й росте їхній рівень, додаються нові відділення. Я впевнена, що в Оженині з часом додасться й театральне відділення. І це не може не тішити. Я би дуже хотіла, щоб ця гарна традиція мала своє продовження. Ми зі свого боку будемо робити для цього все потрібне. Достойний рівень і професіоналізм журі, суддівської колегії. Дуже гарні номери, про що ми пересвідчимося на концерті. Є фаховість, любов і висока майстерність, яку передають викладачі. Це, як на мене, заслуговує окремих оплесків, – сказала начальниця відділу культури та туризму виконкому Острозької міськради Ольга Лозюк. 

З вуст очільниці відділу культури також звучали приємні побажання для юних артистів і їхніх наставників. Ольга Федорівна також дякувала всім за участь у заході.

«Радий вітати всіх на гала-концерті «Осінній промінь», який уже став традиційним для Острожчини. Дякую нашим Героям і Героїням Збройних сил України, завдяки звитязі яких сьогодні ми маємо можливість бути учасниками цього заходу. Він став можливим завдяки творчому симбіозу двох чудових колективів – Острозької та Оженинської шкіл мистецтв. Ми захоплюємося тим, який вони продукт дають, який майданчик для реалізації талантів дітей створили… Хочу ще наголосити, що відчутного успіху досягають ті люди, які роблять більше, ніж навколишні. Тому розвивайтеся, працюйте над собою і постійно-постійно вдосконалюйтеся, – сказав секретар Острозької міської ради Тарас Хмарук.

Після виступів Ольга Лозюк і Тарас Хмарук вручали нагороди переможцям та учасникам конкурсу. Хочу зазначити, що дехто з дітей та викладачів отримували відзнаки два й більше разів.

Серед солістів статуетками та дипломи першого ступеня у своїх вікових категоріях були нагороджені: Мар’яна Кідиба, Кіра Мединська, Станіслав Безюльов (цимбали), Максим Ігнатьєв, Максим Мирончук (сольний спів), Каріна Закотюк, викладачка Марія Стецюк.

Дипломи ІІ ступеня отримали: Евеліна Квашук, Вероніка Пасічник, Евеліна Ігнатьєва, Анна Шляпцева, Ангеліна Бажанова, Олександр Барабанюк, Станіслав Безюльов (ударні інструменти та фортепіано), Максим Мирончук (гітара), Валерій Борбелюк, Василина Барабанюк.

Нагородами ІІІ ступеня були відзначені: Тимофій Денищук, Аліна Самолюк, Арсен Гарбарук, Олександра Тодосійчук, Аліна Барабанюк, Сніжана Оксенюк.

Дипломи учасників регіонального мистецького конкурсу «Осінній промінь отримали: Софія Пушка, Кароліна Денищук, Кіра Мединська.

Серед колективів (переважно дуетів), які, до речі, інколи були змішаними (викладацько-учнівськими) дипломами І ступеня були нагороджені: ансамбль бандуристок, вокальний ансамбль «Парасолька», ансамбль родини Безюльових, дует гітаристів «М2», фортепіанні дуети в складі Софії та Станіслава Безюльових; Софії й Іванни Безюльових; Іванни Безюльової та Марії Стецюк.

Дипломи другого ступеня були вручені вокальному дуету Аліни Барабанюк і Дмитра Шишука, інструментальному дуету Іванни й Тараса Безюльових, а диплом третього ступеня – ансамблю ударних інструментів.

 

Найвищу нагороду – гран-прі, виборов дует у складі юних Анни Шляпцевої та Ангеліни Бажанової.


Під час гала-концерту на сцену виходили володарки та володарі дипломів переважно першого та другого ступенів, а також гран-прі. Присутні гаряче аплодували після кожного виступу, підтримуючи юних та досвідчених артистів, які сольно та в колективах співали, грали на різних музичних інструментах.

 

 

Після завершення гала-концерту на сцену піднялися депутат Острозької міської ради Василь Юзепчук та згаданий уже Тарас Хмарук. Вони дякували всім за участь, ЗСУ – за можливість провести захід. Після виступу гості ОШМ нагороджували призами глядацьких симпатій, як було сказано, мікрофончиками ручної роботи. Їх отримали: Олександр Барабанюк, родинний ансамбль Безюльових, ансамбль «Парасольки», Максим Мирончук, Кіра Мединська, дует Софії та Іванни Безюльових.

 

На завершення зазначу, що на гала-концерті був присутній очільник Оженинського старостату Василь Васинюк та багато інших жителів села.

 

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024