В Острозі нагородили учасників й учасниць конкурсу «Осінній промінь»

11 Грудня 2023, 13:52
В Острозі нагородили учасників конкурсу «Осінній промінь» 759
В Острозі нагородили учасників конкурсу «Осінній промінь»

Підбили підсумки регіонального мистецького конкурсу «Осінній промінь». Під час урочистого заходу нагородили учасників творчого змагання та провели гала-концерт. Під час нього виступали солісти та колективи, викладачки, викладачі, учні й учениці Острозької школи мистецтв (ОШМ).

Захід провели ОШМ у п’ятницю, 1 грудня, передає кореспондентка Район. Острог.

Регіональний мистецький конкурс «Осінній промінь» у  2020 році започаткували депутати Острозької міської ради Тарас Хмарук та Олександр Олішевський за ініціативи директора Оженинської школи мистецтв Тараса Безульова. Творче змагання проводять серед учнів та викладачів мистецьких шкіл Острозької міської територіальної громади за фінансової підтримки міської ради та відділу культури міськвиконкому. Про це розповіла на початку заходу його ведуча, викладачка ОШМ Світлана Сікорська

Цього року в конкурсі взяли участь 108 учасників та учасниць. Для привітань та нагородження на сцену були запрошені секретар Острозької міської ради Тарас Хмарук, заступниця та заступник міського голови Ольга Логвін й Олександр Харчук

 

«Із радістю констатую, що конкурс «Осінній промінь» уже став традиційним для Острозької громади. Такий конкурс став можливим завдяки насамперед героям та героїням Збройних сил України, які боронять наш спокій. По-друге, неможливими був би цей конкурс, якби не симбіоз двох чудових колективів – Острозької та Оженинської шкіл мистецтв… Їхні педагоги створюють чудові майданчики для реалізації талантів наших діток. Окремо хочу звернутися до наших дітей. Ви – молодці, що реалізовуєте свої таланти. Ви – молодці, що берете участь у всіляких конкурсах, оскільки успіху досягають лише ті люди, які роблять більше, ніж робить їхнє оточення. Подальших вам успіхів. Слава Україні, – зазначив Тарас Хмарук.

Дипломи різних ступенів (першого, другого та третього) та статуетку з рук гостей закладу отримало багато учнів, учениць, викладачів і мистецьких колективів ОШМ. Дехто мав дві й більше нагороди. Учасники та учасниці конкурсу представили на суд журі свої виступи в різних номінаціях – як сольно, так і в групах, на різних інструментах, а також за представлені на конкурс художні роботи. Оголошуючи дипломанта чи дипломантку, ведуча дійства також називала їхніх викладачок чи викладачів (керівників колективів).

 



Володарками гран-прі конкурсу стали: Анастасія Пустовіт (викладачка Валентина Куришина), Надія Мироненко (Роман Ярмолка) і Соломія Загребельна (Інна Хмарук, концертмейстерка Наталія Балаушко). 

Після нагородження конкурсантів провели гала-концерт. Під час нього виступали переважно володарки та володарі дипломів першого ступеня та гран-прі «Осіннього променя». Це були учениці, учні, викладачки, викладачі та колективи (учнівські, викладацькі та змішані) ОШМ.  

Учасників регіонального мистецького конкурсу «Осінній промінь» з Оженинської школи мистецтв організатори творчого змагання нагородили та провели гала-концерт в четвер, 7 грудня. 

 

Світлини авторки та Юлії ГЕФТЕР

 

Юлія ШМУЛИК

 

 

 

 

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024