На Острожчині фінішувала осіння першість з мініфутболу. Нагородили переможців та ювіляра

21 Листопада 2023, 15:15
На Острожчині фінішувала осіння першість з мініфутболу. Нагородили переможців та ювіляра 693
На Острожчині фінішувала осіння першість з мініфутболу. Нагородили переможців та ювіляра

Зіграно матчі шостого заключного ігрового дня ІІ Відкритого осіннього чемпіонату Острозької міської територіальної громади з мініфутболу. За його підсумками назвали чемпіона та призерів. Організатори першості також визначили переможців у кількох номінаціях серед гравців. Усіх відзначили відповідними нагородами. Також привітали спортивного ювіляра, який того дня святкував своє 50-річчя.

Фінальні заходи було проведено в неділю, 12 листопада, передає кореспондент Район. Острог. Результати матчів надала Острозька асоціація футболу. На жаль, не всі представники команд передали їй інформацію про авторів голів, тому подаю тільки результати матчів. 

У першій половині ігрового дня грали між собою переважно команди, які обіймали нижню частину турнірної таблиці. Результати матчів такі: ФК «Острог» – «Юність» (Плоске) – 4:1, ФК «Острог» – ФК «Хорів» – 7:2, «Бурсаспор» (Острог) – «Юність» – 4:1, «Крок» (Грозів) – ФК «Хорів» – 4:1, ФК «Острог» – «Міраж» (Кургани – Вельбівно) – 2:0, «Бурсаспор» – «Нива» (Бадівка) – 0:4.

ФК «Острог», здобувши в усіх матчах перемоги, зокрема над найближчими конкурентами, з шестиочковим розривом посів п’яте місце. Ще до матчів крайнього ігрового дня першості було відомо, що на четвертій позиції фінішує «В/ч 3043», яка завершила свій виступ на чемпіонаті ще четвертого ігрового дня.

Чотири завершальні поєдинки мали визначити, в якому порядку фінішують перші три команди, які перебували на вершині турнірної таблиці. ФК «Мощаниця» впевнено переграв «Крок» – 5:0. Лише за шосте – сьоме місце грали між собою «Міраж» – «Нива» (Бадівка). Цей поєдинок закінчився нічийним результатом – 1:1.

 

Дуже багато вирішував матч між ФК «Грем’яче» і ФК «Мощаниця». Першими рахунок відкрили футболісти з Грем’ячого. Їхні суперники не тільки зрівняли, але й у середині другого тайму повели в рахунку – 2:1. ФК «Грем’яче» збільшив натиск на ворота «Мощаниці», до атак долучався голкіпер. Двічі мощаницькі футболісти завдавали удару в напрямку порожніх воріт, але круглий оминав рамку суперника. На останній хвилині команда з Грем’ячого зрівняла рахунок – 2:2.

У завершальному поєдинку чемпіонату з мініфутболу зустрічалися ФК «Грем’яче» – ФК «Розваж». Ситуація складалася так, що в разі перемоги господарів поля, чемпіоном ставав ФК «Мощаниця», розважці фінішували другими. У разі нічиєї усі три команди мали б по 26 очок, гіпотетично, ураховуючи три нічиї, долю медалей вирішували б забиті голи й різниця м’ячів. Проте ситуація на полі склалася по-іншому.

З перших хвилин поєдинку ФК «Грем’яче» впевнено пішов у атаку. Натиск на ворота господарів поля втілився у забиті голи. Напруженої боротьби, як у попередній грі, не було. Свисток арбітра про завершення зустрічі й чемпіонату загалом зафіксував звитягу ФК «Грем’яче» з рахунком 6:2.

Підсумкова турнірна таблиця чемпіонату була такою:

 

 

Перед нагородженням команд і гравців до присутніх звернулися в. о. начальника відділу молоді та спорту виконкому Острозької міської ради Дмитро Білюк, міський голова Юрій Ягодка, голова Острозької асоціації футболу Валентин Стрілець. Вони коротко підбили підсумки першості, дякували організаторам, учасникам, арбітрам ІІ відкритого осіннього чемпіонату Острожчини з мініфутболу, Збройним силам України за можливість провести змагання.

Спершу були вручені нагороди за перемогу в різних номінаціях. «Кращий голкіпер» – Руслан Рижик (ФК «Мощаниця»), «Кращий захисник» – Олександр Прадун (ФК «Розваж», до речі, він тепер захищає Україну від ворога на передовій, нагороду буде передано після повернення з перемогою додому), «Футбольна надія» – Владислав Мороз («Міраж», один із наймолодших футболістів першості), «Найдосвідченіший гравець» – Віктор Тарченюк (ФК «Розваж»), «Найкращий нападник» – Михайло Ковальчук (ФК «Грем’яче»), «Найкращий футболіст чемпіонату» – Микола Коляда (ФК «Грем’яче»).

 

Капітан ФК «Грем’яче» Михайло Ковальчук отримав за перше місце кубок і грамоту, а гравці команди – золоті медалі. Аналогічні нагороди, але за друге та третє місця, відповідно  отримали капітани команд ФК «Мощаниця» і ФК «Розваж» (Руслан Рижик і Сергій Ротаєнко) та гравці колективів-призерів.

 

 

Після нагородження команд і гравців Юрій Ягодка, Дмитро Білюк та всі присутні вітали з ювілейним Днем народження Валентина Стрільця. Йому від Рівненської обласної федерації футболу, за дорученням в. о. голови Олега Кучера, було вручено диплом управління молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації та Рівненської обласної асоціації футболу «за сприяння у розвитку фізкультури та спорту на теренах Рівненщини та Острожчини, популяризацію футболу серед дітей та дорослих, пропаганду здорового способу життя та з нагоди 50-річного ювілею».

Валентинові Стрільцю також було вручено два подарунки від Острозької міської ради за активну роботу, керівництво асоціацією, за організацію змагань – символічну футболку з номером «50», логотипами Острога й тарілку з вигравіруваним вітанням. Під оплески присутніх Юрій Ягодка побажав ювіляру міцного здоров’я, перемоги України, справедливого миру, натхнення у роботі та всіляких інших благ.

 


 

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024