Острозькі діти підуть до школи по-новому

17 Квітня 2018, 12:25
9295

З 1 вересня 2018 року острозькі діти підуть до школи по-новому.

Зокрема змінилися правила зарахування дітей до початкової (1–4 класи), базової (5–9 класи, гімназії), та старшої (10–11 класи, ліцеї) школи.

Загалом в Острозі є 1460 дітей шкільного віку (від 6 до 18 років). Цогоріч до першого класу має іти 147 дітей, – повідомила Людмила Кухарук, начальник відділу освіти виконкому Острозької міської ради.

За попередніми підрахунками в трьох навчальних закладах міста (Острозька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, Острозька ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 і Острозький НВК «Школа І-ІІІ ступенів-гімназія») має бути сформовано 6 класів.

Основною зміною під час прийому дітей до 1 класу стало те, що тепер зарахування до початкової школи ґрунтується на засадах територіальної близькості. 

Це означає, що кожна школа повинна першочергово зараховувати на навчання  тих дітей, які мешкають на її території обслуговування. Адміністрації шкіл і місцеві органи влади зобов'язані вжити вичерпних заходів для зарахування всіх дітей із території обслуговування, зокрема відкрити додаткові класи (у тому числі інклюзивні чи спеціальні), запровадити зміни в перебіг навчального процесу тощо.

Якщо батьки з певних причин не хочуть, аби дитина навчалася в школі територіального обслуговування, вони можуть подати заяву на зарахування дитини до іншого закладу не за місцем проживання.

Однак тільки за умови наявності вільних місць. Інформація про наявність таких місць має бути розміщена в закладі, на його сайті або на ресурсі відповідного органу управління освіти впродовж трьох робочих днів з дня їхньої появи.

Зарахування дітей до 1 класу відбуватиметься в дві хвилі.

Під час першої хвилі зарахування відбудеться не пізніше 1 червня. Для цього батьки майбутніх першокласників повинні подати відповідні заявити та пакети документів до територіальних шкіл до 31 травня.

Драга хвиля передбачає зарахування на вільні місця за заявами батьків і триватиму з 1 до 15 червня.

У вівторок, 17 березня, виконком Острозької міської ради затвердив перелік територій (вулиць) обслуговування за всіма закладами середньої освіти міста. 

Наводимо переліки повністю.

Острозький НВК «Школа І-ІІІ ступенів-гімназія»
Острозький НВК «Школа І-ІІІ ступенів-гімназія»

Острозька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1
Острозька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1

Острозька ЗОШ І-ІІІ ступенів №3
Острозька ЗОШ І-ІІІ ступенів №3

 

Додаткову інформацію про нові правила зарахування до 1 класу можна дізнатися на батьківських зборах, які відбудуться в ЗНЗ міста:

Острозька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1  – 19 квітня о 17:00.

Острозький НВК «Школа І-ІІІ ступенів-гімназія» – 24 квітня о 12:30.

Острозька ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 – 15 травня о 14:00.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39