В Острозькій академії відбулася Всеукраїнська інтернет-олімпіада з української мови і літератури

14 Квітня 2018, 14:18
3013

Упродовж лютого–березня викладачі кафедри української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» провели Всеукраїнську учнівську інтернет-олімпіаду з української мови і літератури-2018.

Участь у першому етапі взяло  628 учнів із різних регіонів України. Школярі виконували тести, що за складністю відповідали рівню завдань з української мови і літератури для зовнішнього незалежного оцінювання. За результатами І етапу переможцями стали 30 учнів ЗНЗ із чотирнадцяти областей України (Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької).

У ІІ (фінальному) етапі взяли участь 22 учасники, які писали учнівський твір згідно з усіма вимогами ЗНО. Темою став афоризм Юрія Андруховича: «Світ цей занадто брутальний, аби можна було його змінити на краще за допомогою слів, але й занадто ніжний, аби щось у ньому змінити за допомогою куль». Під час оцінювання журі враховувало доречну аргументацію, логічність і послідовність викладу, вправне формулювання висновків і грамотність.

Всеукраїнська учнівська інтернет-олімпіада з української мови і літератури вже стала традиційним профорієнтаційним заходом нашої кафедри. Приємно усвідомлювати, що його географія розширюється, а серед переможців І етапу ми все частіше бачимо представників Центральної та Східної України, – коментує викладач кафедри української мови і літератури НаУОА Ірина Рабчук.

За результатами конкурсу й згідно з рішенням журі переможцями Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури-2018 стали:

І місцеІвасюк Альона, учениця 11 класу Новооріхівської ЗОШ І–ІІІ ступенів ім. О. Г. Лелеченка Полтавської області;

ІІ місцеЛинник Ольга, учениця 11 класу Дніпровської гімназії № 3 Дніпропетровської області;

ІІ місцеВоронова Марина, учениця 10 класу Новоолександрівського НВК «ЗОШ І–ІІІ ступенів-ДНЗ (дитячий садок)» Донецької області;

ІІІ місцеЧабан Ярослава, учениця 11 класу Дачненської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 1 Одеської області;

ІІІ місце: Коваль Наталя, учениця 11 класу Княжівської ЗОШ І–ІІІ ступенів Львівської області.

Переможців було нагороджено дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів та заохочувальними призами.

Мені було дуже цікаво проходити питання першого туру, це надзвичайно важлива та своєчасна підготовка до ЗНО. 
Особливе спасибі вам за оригінальну, унікальну тему твору для другого туру. Якби не обмеження у кількості символів, можна було б написати розлогий, насичений художній твір, адже слова Юрія Андруховича надихають на філософські роздуми про гармонію нашого світу.
Приємною несподіванкою стала посилка із подарунками й дипломом. Красно дякую Вам за відповідальність і таку доречну нагороду! – поділилася враженнями про інтернет-олімпіаду Ольга Линник, учасниця з Дніпропетровської області.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024