В Острозькій академії буде три нові спеціалізації

13 Квітня 2018, 15:46
5651

В Острозькій академії започаткують три нові спеціалізації – культурний менеджмент, практичну філософію та польську мову.

У понеділок, 16 квітня, о 10:00 (аудиторія № 7 центрального корпусу НаУОА) під час ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з «Культурології» відбудеться презентація двох із них – кіберкультури й крос-культурного менеджменту.

Усі спеціалізації ексклюзивні, тому в Україні фактично нема аналогів. Над ними працювала фахова команда, тому формувалась програма відповідно до освітніх стандартів і викликів нашого часу. Наприклад, практична філософія зорієнтована не тільки на засвоєння критичного й аналітичного мислення, але й формування соціальних проектів, етико-естетичних і навіть державних програм, – розповідає в. о. декана гуманітарного факультету Максим Карповець.

Розподіл студентів за новими спеціалізаціями буде з нового набору в 2018–2019 н.р. Однак ґрунтовно освоїти обрані спеціалізації спудеї зможіть тільки після  вивчення фундаментальних дисциплін.

Максим В’ячеславович розповідає, що НаУОА має своїх кваліфікованих фахівців для реалізації спеціалізацій, проте до викладання також будуть запрошені відомі експерти в своїх галузях. Скажімо, Наталя Нищенко, випускниця Острозької академії та Швейцарського університету, відома як менеджер багатьох культурних проектів.  Зараз вона виконавчим директором SMARTLINE, тому зможе передати практичні навички відповідно до реалізації спеціалізації «культурний менеджмент».

Перспективи такого гуманітарного оновлення лише позитивні, адже це не тільки суттєво оновить класичні спеціальності, але й сформує потужний фундамент для розбудови європейської України, – підсумовує Максим Карповець.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39