Острог-Ренесанс: через минуле у майбутнє

13 Квітня 2018, 09:13

Усі ми з нетерпінням чекаємо на  уже традиційний у нашому місті фестиваль Острог-Ренесанс. Адже це обов’язково свято родини, мистецтва, історії нашого міста, інтерактивних розваг та видовищних дійств.

Як уже було анонсовано, цьогоріч фестиваль проходитиме три дні з 11 по 13 травня та буде присвячений культурній спадщині нашого міста. Як завжди, тему обрали не випадково, адже 2018 рік Європейським парламентом оголошено роком Культурної Спадщини в Європі. Усі події, які відбуватимуться у рамках фестивалю, будуть проходити під  аналогічним гаслом року культурної спадщини: «Через минуле у майбутнє».

Дійства Острог-Ренесансу проходитимуть у трьох різних локаціях: НаУОА, Музей книги та друкарства й територія замкової гори. Локації фестивалю обрані також не просто так. Саме ці об’єкти пов’язані з найважливішими сторінками історії нашого міста та віддзеркалюють культурну спадщину Острога: академія, книгодрукування та родина Острозьких. Не дивлячись на те, що ми змінюємо тему фестивалю та все ж ідея лишається та сама, – розповіла Анастасія Хеленюк.

Організатори обіцяють, що фестивальні дні проходитимуть  тематично та інтерактивно.  На нас чекають цікаві виставки, стилізовані екскурсії, презентації, майтер-класи, концерти та багато іншого. Також знову відбудеться загальноміський  родинний пікнік та концерт,  адже минулого року усім це дуже сподобався.


 

Отож,  фестиваль розпочнеться форумом, який відбудеться в НаУОА і буде присвячений темі збереження культурної спадщини. В академії проходитимуть цікаві обговорення, відкриття виставок, а на завершення першого фестивального дня – концертна програма.

Другий день фестивалю присвячений темі книги й відповідно усі події відбуватимуться у Музеї книги та друкарства. Серед запланованих заходів – презентації видань, книжковий ярмарок, дитяча програма, зустрічі з сучасними українськими авторами та видавництвами, інтерактивна екскурсія музеєм книги, майстер класи. Останній день фестивалю пройде на замковій горі. Біля замку князів Острозьких відбудеться родинний пікнік. Також плануються інтерактивні виставки, театрально-музична постановка, майстер-класи, а завершить фестиваль цікава концертна програма.

Більшість фестивальних подій є безкоштовними, а кожен день фестивалю спланований таким чином, щоб кожен, хто відвідає фестивальні програми знайшов для себе щось цікаве. Ми дуже зацікавлені у співпраці та допомозі.  Давайте зробимо це свято разом! Своїми ідеями та пропозиціями ви можете поділитися із організаторами фестивалю: відділ культури та туризму виконкому Острозької міської ради, Мистецькі експедиції, Національний університет «Острозька академія»,– підкреслила пані Анастасія.