В обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою в Острозі відбулася інавгурація першокурсників

30 Вересня 2023, 10:20
В обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою в м. Острог відбулася інавгурація першокурсників 1271
В обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою в м. Острог відбулася інавгурація першокурсників

Напередодні Дня захисників і захисниць України 72 першокурсники комунального закладу «Острозький обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою в м. Острог імені Костянтина Івановича Острозького» Рівненської обласної ради проголосили урочисту обіцянку – клятву ліцеїста.

Захід відбувся в п’ятницю, 29 вересня, інформує на своїй фейсбук-сторінці заклад освіти.

 

«На урочистості з нагоди двадцять третьої інавгурації ліцеїстів завітали почесні гості: голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, директор департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Петро Коржевський, заступниця директора департаменту-начальниця управління загальної середньої, позашкільної, спеціальної освіти Марина Пашковська, заступник міського голови Острога Олександр Харчук», – зазначено в повідомленні.

 

Тепер базову середню освіту та військову підготовку в ліцеї здобувають 139 молодих людей. За 22 роки роботи заклад освіти випустив 1275 ліцеїстів. Більшість із них сьогодні боронять українську землю на сході та півдні України. На жаль, вісім випускників ліцею віддали за нас свої життя. Портрети випускників минулих років, полеглих під час захисту України, тримали в руках теперішні ліцеїсти під час вшанували хвилиною мовчання пам'яті всіх загиблих Героїв.

 

З вітальним словом до інавгурантів звернувся Андрій Карауш та побажав їм перенести всі труднощі навчання і фізичної підготовки з честю та відданістю. Звернувся до батьків першокурсників, упевнивши їх, що вони зробили правильний вибір, доручивши своїх синів колективу ліцею. «Тут з ваших дітей зроблять людей, які цінують свободу. У цьому молодому поколінні – майбутнє України, а майбутнє України – це перемога»! – підкреслив голова Рівненської обласної ради.

 

 

«Петро Коржевський дав юнакам настанову намагатися наслідувати гарні традиції попередніх поколінь ліцеїстів й у майбутньому навіть перевершити випускників ліцею, серед яких, як сподівається директор департаменту, скоро з’являться перші генерали. На завершення свого виступу вручив начальнику ліцею подяку колективу закладу за вагомий внесок у національно-патріотичне виховання та формування активної громадянської позиції ліцеїстів», – сказано в інформації про захід.

 

Начальник ліцею полковник Ігор Приступа побажав першокурсникам гідно пройти цей новий етап їхнього  життя, пам’ятаючи, що хтось поліг у боротьбі, аби вони мали змогу навчатися й жити у вільній державі.

 

Святкового настрою урочистій події додавали виступи учасників духового оркестру, вокального та хореографічного гуртків ліцею, пісенний подарунок від вчительки англійської мови Ольги Шакури, острозької співачки Тетяни Поліщук, материнські благословення та батьківські настанови.

 

«Переконані, що наші першокурсники, які після складання клятви ліцеїста стали повноправними членами нашої ліцейної родини, свідомо обрали достойний шлях захисників і воїнів,  щиро люблять свою країну й готові брати відповідальність на себе за її майбутнє», – зазначено в повідомленні.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024